Εφηβικά σημάδια της εγκυμοσύνης

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Περίπου 1 εκατομμύριο εφηβικές γυναίκες γίνονται έγκυες κάθε χρόνο, σύμφωνα με το American Medical Network. Κάθε φορά που μια εφηβική κοπέλα ασχολείται με μη προστατευμένες σεξουαλικές δραστηριότητες, κινδυνεύει να μείνει έγκυος. Οι έγκυες έφηβοι εμφανίζουν συνήθως τα ίδια σημεία με τις έγκυες γυναίκες ενηλίκων. Τα σημεία μπορεί να ποικίλουν από έφηβος έως έφηβος, αλλά ένας συνδυασμός σημείων μαζί με μια χαμένη περίοδο μπορεί να υποδηλώνουν ότι ο έφηβος είναι έγκυος.

Αναπάντητη περίοδο

Μια χαμένη περίοδος μπορεί να ειδοποιήσει έναν έφηβο ότι είναι πράγματι έγκυος. Το ιατρικό ίδρυμα Palo Alto δηλώνει ότι ένας έφηβος μπορεί να χάσει την περίοδο για διάφορους άλλους λόγους, όπως η συμμετοχή σε αθλήματα, η απώλεια βάρους ή το ακραίο στρες, αλλά μια περίοδος που είναι περισσότερο από ένα μήνα αργά σε συνδυασμό με άλλα σημάδια εγκυμοσύνης μπορεί να σηματοδοτήσει ότι Έφηβος αναμένει.

Ναυτία ή έμετο

Τα έγκυα έφηνα κορίτσια αντιμετωπίζουν συχνά ακραίες ασθένειες πρωινού κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τους. Η πρωινή ασθένεια χαρακτηρίζεται ως ήπια έως ακραία ναυτία ή έμετο που μπορεί να συμβεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ορισμένοι έφηβοι μπορεί να αισθάνονται την πρωινή ασθένεια την ίδια ώρα κάθε μέρα, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν τυχαίες περιόδους ναυτίας ή εμετού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Teen Advisors. Επιπλέον, ένας έφηβος μπορεί να έχει ξαφνικές και έντονες αποσύσεις σε ορισμένα τρόφιμα, όπως τα κρέατα ή τα τηγανητά τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν το αίσθημα του στομάχου. Η ναυτία και ο εμετός αρχίζουν συνήθως μερικές εβδομάδες μετά τη σύλληψη λόγω των αυξανόμενων ορμονικών επιπέδων.

Συχνουρία

Η συχνή ούρηση είναι ένα κοινό πρόωρο σημάδι μιας εφηβικής εγκυμοσύνης. Μια έγκυος έφηβος μπορεί να παρατηρήσει ότι πρέπει να πάει στο μπάνιο αρκετές φορές την ημέρα. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να σηκωθεί δύο ή τρεις φορές τη νύχτα για να ουρήσει. Ο ιστότοπος HelpingTeens.org αναφέρει ότι οι έφηβοι μπορεί να παρουσιάσουν συχνή ούρηση όταν η μήτρα τους αρχίσει να διογκώνεται ασκώντας πίεση στην κύστη τους. Πολλοί έφηβοι μπορούν να παρουσιάσουν αύξηση της ούρησης μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο μετά την εμφάνιση της εγκυμοσύνης.

Πρησμένα και προσφέροντα στήθη

Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, ένας έφηβος μπορεί να παρατηρήσει ότι τα στήθη της έχουν γίνει μεγαλύτερα και πιο ευαίσθητα λόγω των αυξανόμενων ορμονών, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ. Ένα κορίτσι μπορεί να αισθάνεται τρυφερότητα στα στήθη της, καθώς τα στήθη της προετοιμάζονται να παράγουν γάλα για το μωρό της. Οι έγκυες έφηβοι εμφανίζουν συνήθως ήπιο έως σοβαρό πόνο σε ένα ή και στα δύο στήθη. Ένα κορίτσι έφηβος μπορεί να αισθάνεται δυσφορία εάν κάτι αγγίζει ή βουρτσίζει τα στήθη της. Μπορεί επίσης να παρατηρήσει τσίμπημα και πυροβολισμούς πόνους στις θηλές της.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της εγκυμοσύνης, ένα κορίτσι έφηβος μπορεί να παρουσιάσει μείωση της ενέργειας και μια αλλαγή στην όρεξη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κέντρα Εγκυμοσύνης. Μπορεί να αισθάνεται τόσο κουρασμένος μετά το σχολείο ότι κοιμάται μόλις βγει από το σχολείο. Οι έγκυες έφηβοι μπορεί να είναι πολύ κουρασμένοι για να συμμετάσχουν στις εξωσχολικές δραστηριότητες που απολάμβαναν. Ορισμένα κορίτσια έφηβος μπορεί να παραπονεθεί ότι είναι πάντα πεινασμένοι και μπορεί να αρχίσουν να ποθούν ορισμένα τρόφιμα. Αυτά τα κορίτσια μπορεί να φαίνονται να κερδίζουν βάρος στο στήθος, την κοιλιά και το πρόσωπό τους. Άλλοι έφηβοι δεν μπορούν να φάνε καθόλου λόγω των συχνών περιόδων ναυτίας και εμέτου. Αυτά τα κορίτσια μπορεί να φαίνονται να χάνουν γρήγορα το βάρος τους.

Ένα πρώιμο σημάδι της εφηβικής εγκυμοσύνης είναι ασυνήθιστη νοημοσύνη, σύμφωνα με την Στατιστική Teen εγκυμοσύνης. Η αύξηση των ορμονικών επιπέδων μπορεί να οδηγήσει τους έγκυους έφηβους να γίνουν ασυνήθιστα ευερέθιστοι και πρησμένοι. Οι έγκυες έφηβοι μπορεί να έχουν έντονες διακυμάνσεις της διάθεσης, κατά τις οποίες ένα λεπτό είναι ευτυχείς και το επόμενο λεπτό είναι καταθλιπτικοί. Μπορούν ξαφνικά να σπάσουν με έναν φίλο ή να μην μιλάνε πλέον με παλιούς φίλους. Ένας έγκυος έφηβος μπορεί να γίνει κακός γιατί δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει σε αυτήν. Μπορεί να μην συνειδητοποιήσει ότι είναι έγκυος ή μπορεί να είναι σε άρνηση γι ‘αυτό επειδή δεν θέλει να ασχοληθεί με το τι συμβαίνει στο σώμα της.

Ακραίες αλλαγές στην κόπωση και την όρεξη

Κατήφεια