Λύσεις για τη μείωση των μαλλιών σε άνδρες

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Μερικές επιπλέον τρίχες στο νεροχύτη ή στη χτένα σας μπορεί να είναι ένα σημάδι απώλειας τρίχας που είναι γνωστό ως αρσενικό φαλάκρα ή ανδρογενετική αλωπεκία. Η κατάσταση αυτή συνεπάγεται μείωση της γραμμής των μαλλιών και αραίωση γύρω από το στέμμα που τελικά οδηγεί σε φαλακρές κηλίδες, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH). Κάθε σκέλος της τρίχας κάθεται σε ένα άνοιγμα στο δέρμα γνωστό ως θυλάκιο. Η φαλάκρα των αρσενικών μοτίβων προκαλεί τη συρρίκνωση του ωοθυλακίου. Επίσης, συντομεύει τη φάση ανάπτυξης του κανονικού κύκλου τρίχας και προκαλεί την πιο λεπτή εμφάνιση των μαλλιών. Υπάρχουν διάφορες λύσεις για τη θεραπεία των υποχωρητικών γραμμών σε άνδρες.

Minoxidil

Τα καλά νέα σχετικά με την αρσενική φαλακρότητα είναι το γεγονός ότι, αν και τα θυλάκια τρίχας συρρικνώνονται, δεν πεθαίνουν. Αυτό σημαίνει ότι η νέα ανάπτυξη είναι εφικτή, σύμφωνα με το NIH. Το Minoxidil (Rogaine) είναι ένα φάρμακο χωρίς υγρό ή αφρό για τη θεραπεία της φαλάκρας των αρσενικών μοτίβων. Το Minoxidil τρίβεται στο τριχωτό της κεφαλής δύο φορές την ημέρα για να βοηθήσει να διεγείρει νέα μαλλιά και να σταματήσει τις πρόσθετες απώλειες. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Minoxidil για τουλάχιστον τρεις μήνες πριν αρχίσουν να εμφανίζονται νέα μαλλιά. Τα νέα μαλλιά μπορεί να είναι μικρότερα και λεπτότερα, αλλά μπορεί να καλύπτουν επαρκώς τα φαλακρά σημεία και να μπερδεύονται με τα υπάρχοντα μαλλιά σας.

Finasteride

Το Finasteride (Propecia) είναι μια προφορική συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεται μία φορά την ημέρα για τη θεραπεία της αρσενικής φαλάκρας. Το Finasteride μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό της τριχόπτωσης και να προκαλέσει νέα ανάπτυξη τρίχας σε ορισμένους ασθενείς. Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να δείτε τυχόν βελτιώσεις σε μια υποχωρητική γραμμή μαλλιών.

Μεταμοσχεύσεις μαλλιών

Η χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών περιλαμβάνει τη λήψη μαλλιών από ένα υγιές τμήμα του τριχωτού της κεφαλής και την τοποθέτησή της σε χώρους όπου η τρίχα υποχωρεί, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD). Αυτή η τεχνική της τρίχας υποστηρίζει ότι οι μεταμοσχευμένες τρίχες θα ριζώσουν και θα αναπτυχθούν κανονικά. Μπορεί να εμφανιστούν δευτερεύουσες ουλές στην περιοχή όπου αφαιρέθηκαν τα μαλλιά. Μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες για τις μεταμοσχευμένες τρίχες να αποκτήσουν φυσική εμφάνιση.

Κορτικοστεροειδείς ενέσεις

Οι ενέσεις στεροειδών κατευθείαν σε τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής διεγείρουν την τριχοφυΐα στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αρθρίτιδας και Μυοσκελετικών και Δερματικών Νόσων. Οι ενέσεις αποστέλλουν μικρές δόσεις κορτιζόνης στις πληγείσες περιοχές. Διαρκεί συνήθως περίπου τέσσερις εβδομάδες για να γίνει ορατή η ανάπτυξη νέων τριχών.

Τα κομμάτια τρίχας μπορεί να σας βοηθήσουν να καλύψετε μια υποχωρητική γραμμή τρίχας αν δεν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε φάρμακα ή αν δεν έχετε δουλέψει για σας. Η φθορά του δέρματος μπορεί να αποκρύψει την απώλεια μαλλιών και είναι γενικά η ασφαλέστερη, πιο άμεση και οικονομικά αποτελεσματική θεραπεία για μια υποχωρητική γραμμή τρίχας, σύμφωνα με το NIH.

Κομμάτια μαλλιών