Παρενέργειες της χρήσης του σιρόπι αγαύης

Αυξημένος κίνδυνος καρδιακής νόσου

Το σιρόπι Agave είναι φτιαγμένο από φυτά αγαύης που βρίσκονται στην αμερικάνικη νοτιοδυτική, το Μεξικό και σε μέρη της Νότιας Αμερικής. Το σιρόπι Agave είναι χαμηλό στον γλυκαιμικό δείκτη, αλλά περιέχει περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη. Είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, έτσι μπορείτε να καταναλώνετε λιγότερα – αλλά είναι 90 τοις εκατό φρουκτόζη, μια απλή ζάχαρη που μπορεί να αυξήσει τα τριγλυκερίδια και να προκαλέσει κοιλιακό άλγος, αναφέρει η Joy Bauer από την εκπομπή Today.

Σύνδρομο ευερεθίστου εντέρου

Το σιρόπι Agave είναι ως επί το πλείστον φρουκτόζη – ένας τύπος ζάχαρης που μεταβολίζεται εύκολα σε μια μορφή λίπους γνωστή ως τριγλυκερίδια. Τα τριγλυκερίδια αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, την αρτηριακή πίεση και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με την American Heart Association.

Αλλεργίες

Το σιρόπι της Agave μπορεί να προκαλέσει αέρια, φούσκωμα και κοιλιακό άλγος, αναφέρει η Joy Bauer του Today Show. Η κα Bauer συνιστά να χρησιμοποιείτε stevia, ερυθριτόλη, Splenda, Equal ή ζάχαρη αντί για σιρόπι αγαύης εάν πάσχετε από IBS.

Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί σε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας φυτών Agavaceae θα πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν σιρόπι αγαύης. Τα δερματικά εξανθήματα έχουν αναφερθεί ως αλλεργική αντίδραση.