Σημεία και συμπτώματα μολύνσεων ζύμης στην ύστερη εγκυμοσύνη

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η ζύμη εμφανίζεται φυσικά στην κολπική περιοχή. Τα ζυμομύκητα ευδοκιμούν σε ζεστά και υγρά μέρη του σώματος και τροφοδοτούν τα σάκχαρα. Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος αυξάνονται οι κολπικές της εκκρίσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν σάκχαρα. Αυτός ο συνδυασμός παραγόντων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθιστά εύκολο για τη ζύμη να προβάλλει και να κατακλύζει τους κολπικούς ιστούς. Όταν οι ζύμες είναι υπερβολικές, το αποτέλεσμα είναι μια μόλυνση ζύμης. Τα συμπτώματα μιας λοίμωξης ζύμης στην ύστερη εγκυμοσύνη είναι τα ίδια με οποιαδήποτε άλλη μόλυνση ζύμης, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διαφοροποιηθούν από τις φυσιολογικές αλλαγές του κόλπου από τις ορμόνες εγκυμοσύνης.

Κολπικός Ερεθισμός

Κάθε κνησμός ή δυσφορία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένων των χειλέων, του κολπικού ανοίγματος και των περιβαλλόντων ιστών, αποτελεί πιθανό σημάδι μόλυνσης από ζυμομύκητες. Η περιοχή μπορεί να είναι τρυφερό με την αφή ή η αφή της ένδυσης μπορεί να είναι πιο άβολη από το συνηθισμένο. Η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης υποδεικνύει ότι οι ιστοί μπορεί να φαίνονται ακόμη και κόκκινοι, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού τμήματος των χειλέων. Οι κολπικές κρέμες ή υπόθετα είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά μια γυναίκα πρέπει να ελέγξει με τον γιατρό της για να είναι σίγουρος. Η λοίμωξη θα πρέπει να βελτιωθεί εντός τριών ημερών από τη θεραπεία. Δεν είναι ασυνήθιστο οι μολύνσεις ζύμης να γίνονται επαναλαμβανόμενες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εκπλήρωση

Οι κολπικές εκκρίσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογικές, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης. Μια γυναίκα μπορεί να χάσει βύσμα βλέννας κάποια στιγμή στα μεταγενέστερα στάδια της εγκυμοσύνης. Αυτό το βύσμα παραμένει στη θέση του στη βάση του τράχηλου ώστε να διατηρούνται τα υγρά που περιβάλλουν το μωρό έξω από το σώμα της γυναίκας. Καθώς η εγκυμοσύνη πλησιάζει το τέλος, ο τράχηλος μπορεί να διασταλεί κατά την προετοιμασία για την παράδοση του μωρού. Η αποφόρτιση βύσματος διαφέρει σημαντικά από τη μόλυνση ζύμης. Μια γυναίκα μπορεί να παρατηρήσει σθεναρή, βλέννας-όπως απαλλαγή που μπορεί να είναι καφέ ή με το αίμα. Αυτό είναι το βύσμα βλέννας. Μια μόλυνση ζύμης θα προκαλέσει λευκή, κρεμώδη απαλλαγή που μοιάζει με τυρί cottage, δηλώνει το BabyCenter.com. Η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης λέει ότι τα ποσά απόρριψης μπορεί να είναι μεγάλα και το χρώμα μπορεί να είναι κίτρινο ή πράσινο. Είτε η πηγή απόρριψης είναι πιθανό να είναι άοσμη, αλλά η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης υποδεικνύει ότι η εκχύλιση ζύμης μπορεί να μυρίσει σαν μαγιά ψωμιού.

Πόνος

Η ούρηση μπορεί να προκαλέσει αίσθηση καψίματος κατά τη διάρκεια μόλυνσης από ζύμη. Αυτό οφείλεται στο ότι τα ούρα έρχονται σε επαφή με ήδη ερεθισμένους, και μερικές φορές ωμά, ιστούς των γεννητικών οργάνων. Η σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι επώδυνη. Οι γυναίκες θα πρέπει να συζητήσουν τη δυνατότητα εξάπλωσης μιας λοίμωξης ζύμης στο σύντροφό της. Η μαγιά δεν είναι συνήθως μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, αλλά η σεξουαλική επαφή μπορεί να προκαλέσει την εξάλειψη των βακτηρίων του κόλπου, οδηγώντας σε λοίμωξη.