Κολύμπι και εξοικονόμηση ζωής δεξιότητες

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Παρά το γεγονός ότι η έρευνα του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού διαπίστωσε ότι το 50% των ερωτηθέντων είχε περάσει από πνιγμό, σχεδόν τα δύο τρίτα σκοπεύουν να κολυμπήσουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους χωρίς ναυαγοσώστη. Οι βασικές τεχνικές κολύμβησης και οι διαδικασίες διάσωσης μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και ανειδίκευτους κολυμβητές και διασώστες να βελτιώσουν την ασφάλεια του νερού.

Μιλήστε, Φτάστε, Ρίξτε, Σειρά, Πηγαίνετε

Ακόμα κι αν είστε έμπειρος κολυμβητής ή εκπαιδευμένος ναυαγοσώστης, είναι καλύτερο να μην εισέλθει στο νερό για να εκτελέσετε μια διάσωση εκτός από την τελευταία λύση. Μια κοινή φράση για την ασφάλεια των υδάτων που διδάσκεται στους κολυμβητές και τους ναυαγοσώστες είναι: “Συζήτηση, φτάστε, ρίξτε, σειρά, πηγαίνετε”, για να υποδείξετε την εντολή να ακολουθήσετε στις προσπάθειες διάσωσης. Μιλήστε πρώτα με ένα θύμα για να τους βοηθήσετε να φτάσουν στην ακτή, σε προβλήτα, βάρκα ή στην πλευρά μιας πισίνας εάν είναι αρκετά ήρεμοι. Φτάστε για αυτούς με το χέρι σας, με ένα πόλο ή άλλο αντικείμενο, εάν βρίσκονται κοντά και υπάρχει μικρός ή καθόλου κίνδυνος να σας τραβήξουν μέσα. Βάλτε ένα σωσίβιο ή σχοινί για να μπορέσετε να τα τραβήξετε. Εάν βρίσκονται σε μια λίμνη ή Ωκεανό και όχι κοντά, ψάξτε για μια λέμβο, κανό, τζετ σκι, λαστιχένια σχεδία ή άλλη πλωτή συσκευή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν κολυμπήσετε σε αυτά. Εισάγετε το νερό και επιχειρήστε τον εαυτό σας διάσωσης αν δεν είναι βιώσιμη καμία από τις άλλες επιλογές.

Κουτάκι σκυλιών

Περισσότερο από το 20% των θυμάτων πνιγμού είναι κάτω από την ηλικία των 14 ετών, με τέσσερις φορές ότι πολλοί χρειάζονται φροντίδα έκτακτης ανάγκης από θαλάσσια ατυχήματα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Πολλά παιδιά πεθαίνουν σε ρηχά νερά και κοντά στην ακτή ή μια βάρκα. Εάν δεν είστε εκπαιδευμένος εκπαιδευτής κολύμβησης, βοηθήστε το παιδί σας να μάθει το απλό κουτάκι σκυλιών. Αυτό μπορεί να του επιτρέψει να παραμείνει πάνω από το νερό, ζητώντας βοήθεια για λίγες κρίσιμες στιγμές μετά την πτώση ή την ασφάλεια. Ο απλούστερος τρόπος για να διδάξετε το κουτάλι σκύλου είναι σε ρηχά νερά. Τα παιδιά πρέπει να στέκονται στο νερό στο στομάχι ή στο στήθος, ενώ μαθαίνουν την κίνηση των χεριών. Αυτό μοιάζει με το τράβηγμα νερού προς το μέρος σας ή με την πίεση του νερού προς τα κάτω. Στη συνέχεια, αφήστε τους να παραμείνουν στην πλευρά της πισίνας, κοιτάζοντας προς τα κάτω, και να τους μετακινήσετε τα πόδια σαν να πετούσαν ποδήλατο. Συνδυάστε τις κινήσεις κάνοντας τους να σηκωθούν και να αρχίσουν να κουνήσουν τα χέρια τους. Καθώς κλίνουν το κεφάλι τους προς τα πίσω, προσπαθήστε να βγάλουν τα πόδια τους από το κάτω μέρος και να αρχίσουν να κάνουν πετάλια ενώ παραμένουν στη ζωή. Κρατώντας το κεφάλι πίσω είναι ένα κλειδί για να παραμείνει στη ζωή.

Μάθηση να κολυμπήσετε

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να μάθεις να κολυμπάς είναι με τη χρήση ενός kickboard, ενός επίπεδου, φουσκωμένου μικρού σκάφους που κρατάς μπροστά σου σε μήκος όπλων καθώς πηγαίνεις προς τα εμπρός και μαθαίνεις να κολυμπήσεις. Πρακτορείστε πρώτα το κλώτση σας, τοποθετώντας τα χέρια σας στην πλευρά μιας πισίνας, ενώ ξαπλώνετε προς τα εμπρός, χτυπώντας απαλά τα πόδια σας με μια χαλαρή κλίση στο γόνατο. Προσπαθήστε να κλωτσήσετε δυνατά χωρίς να πιέσετε νερό για να έχετε την αίσθηση της σωστής, σταθερής αλλά ήπιας κίνησης των ποδιών. Αφού μπορέσετε να κρατήσετε τον εαυτό σας οριζόντια στο νερό χρησιμοποιώντας το κλώτση του ποδιού σας, αρχίστε να ασκείτε με το kick board, κινούμενος κατά μήκος της πλευράς της πισίνας, παραμένοντας στο ρηχό άκρο. Τα πτερύγια κολύμπι βοηθούν τους αρχάριους κολυμβητές να κινούνται πιο γρήγορα, βοηθώντας τους να παραμείνουν στην κορυφή του νερού. Ακόμη και όταν ασκείται σε ρηχά νερά, οργανώσεις όπως η Ένωση Διάσωσης Ηνωμένων Πολιτειών συνιστούν κολύμπι με έναν φίλο ή έχοντας κάποιον ικανό στο παρόν νερό.