Ο έλεγχος του σώματος: οι ιατρικές εξετάσεις των γυναικών στην ηλικία των 50 ετών θα πρέπει να ληφθούν

Κολονοσκόπηση

Κάνε όπως την Katie Couric και κλείστε χαρούμενα την πρώτη σας κολονοσκόπηση αμέσως μετά τα 50α γενέθλιά σας. “Ανεξάρτητα από το οικογενειακό ιστορικό σας, η ηλικία των 50 ετών συνιστάται για πρώτη εξέταση”, λέει η Δρ. Dana Simpler, ιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Mercy Medical Center της Βαλτιμόρης. Αν δεν εντοπιστούν πολυπόδων, επαναλάβετε τη δοκιμή κάθε 10 χρόνια. “Αν όμως ο γιατρός σας βρει πολυάριθμους αδενώματα που έχουν καρκινικό δυναμικό, χρειάζονται επαναλαμβανόμενες κολονοσκοπήσεις κάθε τρία χρόνια”.

Έλεγχος υγείας καρδιάς

Μια εμπεριστατωμένη εξέταση στις αρχές της δεκαετίας θα πρέπει να περιλαμβάνει τον έλεγχο για τον γενικό κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Πρώτα επάνω, μια ματιά στην περιφέρεια της μέσης. Όσο μεγαλύτερος γίνεται γύρω από τη μέση, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος μεταβολικού συνδρόμου, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων. Μια περιφέρεια μεγαλύτερη από 35 ίντσες προκαλεί ανησυχίες.

Δοκιμή οστικής πυκνότητας

Μπορείτε να σκεφτείτε να ζητήσετε ένα τεστ αίματος που ονομάζεται δοκιμή C-Reactive Protein, το οποίο η American Heart Association συνιστά να αξιολογήσει τον σιωπηλό κίνδυνο καρδιακής νόσου. Ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, λέει ο Γκόλντμπεργκ, είναι έξυπνο για κάθε γυναίκα ηλικίας άνω των 50 ετών, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν συμπτώματα.

Ενημέρωση εμβολίων

Εάν έχετε ένα οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου », ή εάν έχετε συμπτώματα όπως δυσφορία στο στήθος, δύσπνοια, αίσθημα παλμών ή εάν έχετε διαγνωστεί στο παρελθόν με καρδιακό ρουθουνισμό», λέει ο Goldberg, θα θελήσετε Προγραμματίζετε ένα ηχοκαρδιογράφημα, ένα μη επεμβατικό ηχογράφημα της καρδιάς.

Η Ειδική Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των Η.Π.Α. τροποποίησε τις συστάσεις της σχετικά με τη δοκιμή πυκνότητας των οστών, λέγοντας ότι η συστηματική εξέταση θα πρέπει να ξεκινάει από την ηλικία των 65 ετών, ενώ οι νεώτερες γυναίκες θα πρέπει να εξετάζονται μόνο εάν διατρέχουν κίνδυνο για κατάγματα. Οι ίδιες συμβουλές προέρχονται από τις κατευθυντήριες γραμμές του Εθνικού Ιδρύματος για την Οστεοπόρωση. «Οι περισσότερες γυναίκες σήμερα έχουν εξεταστεί νωρίτερα», σημειώνει ο δρ. Sharon Brangman, καθηγητής ιατρικής στο Upstate Medical College του State University της Νέας Υόρκης και πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Γηριατρικής.

Σκεφτείτε να ελέγξετε εάν η οστική πυκνότητα σας είναι ελεγχόμενη εάν είστε ή ήταν καπνιστής, εάν σας συνταγογραφήθηκαν στεροειδή όπως τα φάρμακα για το άσθμα, είναι πολύ λεπτά – υπάρχει ένας πρόσθετος κίνδυνος για να είναι λεπτός και ασιατικός – έχετε ένα οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης ή έχετε Απώλεια ύψους κατά το τελευταίο έτος.

Τα κέντρα για τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών εξέδωσαν σύσταση ότι όλοι οι γεννημένοι μεταξύ 1945 και 1965 θα δοκιμαστούν για ηπατίτιδα C. Η οργάνωση σημειώνει ότι το 75 τοις εκατό των ενηλίκων με τον ιό γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Ενώ οι λόγοι δεν είναι πλήρως κατανοητοί, αυτό που είναι γνωστό με βεβαιότητα είναι ότι η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία θα σώσει ζωές. Θεωρήθηκε προηγουμένως ότι δοκιμάζονται μόνο όσοι έχουν ορισμένους παράγοντες κινδύνου, αλλά δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι σιωπηλοί φορείς και θεωρώντας ότι η ηπατίτιδα C μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρα νοσήματα συμπεριλαμβανομένης της κίρρωσης του ήπατος και του καρκίνου του ήπατος, ο έλεγχος φαίνεται έξυπνος.

Ελέγξτε επίσης τον ενισχυτή τετάνου σας · χρειάζεστε αυτό το εμβόλιο μια φορά κάθε 10 χρόνια.