Σημεία της γρίπης σε ένα μικρό παιδί

Ως γονέας, ανησυχείτε φυσικά όταν το παιδί σας αρρωσταίνει κατά τη διάρκεια της σεζόν της γρίπης, αλλά μπορεί να μην είστε βέβαιοι εάν το παιδί σας έχει γρίπη ή κάτι άλλο. Η εποχή της γρίπης αρχίζει συνήθως το φθινόπωρο και κορυφώνεται από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι το Μάρτιο. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών κινδυνεύουν περισσότερο να βιώσουν επιπλοκές από τη γρίπη. Το να γνωρίζετε τι να προσέχετε κατά τη διάρκεια της σεζόν της γρίπης μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε το παιδί σας τη θεραπεία που μπορεί να χρειαστεί. (Βλέπε αναφορά # 1)

Το σημειωματάριο Οικογενειακής Πρακτικής λέει ότι η γρίπη συνήθως έρχεται γρήγορα με υψηλό πυρετό και πόνους. Μια μέρα το παιδί σας είναι ωραία, και το επόμενο έχει υψηλή θερμοκρασία και αισθάνεται τρομερή. Ο πυρετός μπορεί να φτάσει μέχρι και 104 μοίρες ή 40 βαθμούς Κελσίου. Το παιδί σας παρουσιάζει ρίγη καθώς ο πυρετός του ανεβαίνει και δεν έχει ενέργεια. Οι πονοκέφαλοι είναι συχνές και πιο σοβαρές κατά τις δύο πρώτες ημέρες της ασθένειας. Οι έντονες μυϊκές πόνους, ειδικά κατά τις πρώτες τρεις ημέρες, είναι επίσης συχνές. (Βλέπε αναφορά # 2)

Με τη γρίπη, πυρετός και πόνοι έρχονται πρώτοι, ακολουθούμενοι από συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης μύτης τρέμουλο ή βουλωμένης, πονόλαιμος, ξηρό βήχα και δυσφορία στο στήθος. Ενώ τα αναπνευστικά συμπτώματα μπορεί επίσης να είναι σημάδι κρύου, είναι συνήθως πιο σοβαρά με τη γρίπη. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι, καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, τα συμπτώματα επιδεινώνονται. (Βλέπε αναφορά # 2 & # 3)

Όταν το μικρό παιδί σας έχει τη γρίπη, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν τρώει όσο συνήθως, επειδή η όρεξή του μειώνεται. Ένας πονόλαιμος και πρησμένοι αδένες μπορούν να κάνουν το φαγητό ακόμη πιο δύσκολο. Μπορεί επίσης να παρουσιάσει ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος. (Βλ. Αναφορά # 3) Αυτό αυξάνει την πιθανότητα ότι θα είναι ευερέθιστος και θα αισθανθεί ασθενέστερος από τον κανονικό.

Τα οξέα συμπτώματα της γρίπης, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού, συνήθως διαφεύγουν μετά από πέντε ημέρες. Ωστόσο, η κόπωση και ο ξηρός μη παραγωγικός βήχας μπορεί να συνεχιστεί για τρεις εβδομάδες ή και περισσότερο. Παρόλο που μπορεί να μοιάζει με μια ασθένεια τόσο συχνή όσο η γρίπη ίσως να μην ανησυχεί πολύ, η γρίπη στα μικρά παιδιά μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων του αυτιού, των λοιμώξεων του κόλπου ή ακόμα και της πνευμονίας. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προειδοποιεί ότι τα παιδιά με χρόνιες ιατρικές παθήσεις, όπως η καρδιακή ή πνευμονική νόσο, ο καρκίνος ή το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών. (Βλέπε αναφορές # 2 & # 3)

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ξαφνικό Πάγο, Κόπωση και Αψίδες

Αναπνευστικά συμπτώματα

Πεπτικό έκρηξη

Διάρκεια και Επιπλοκές