Συμπτώματα της ασθένειας του φωτός

Συχνά συμπτώματα

Η ασθένεια Bright είναι μια ιστορική ταξινόμηση των νεφρικών παθήσεων που σήμερα περιλαμβάνει οξεία και χρόνια νεφρίτιδα (μερικές φορές επίσης γνωστή ως νεφριτικό σύνδρομο ή σπειραματονεφρίτιδα). Η νεφρίτιδα προκαλείται από τη φλεγμονή των εσωτερικών δομών του νεφρού. Ενώ περίπου το 50% των ανθρώπων που αναπτύσσουν οξεία νεφρίτιδα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, άλλα μπορεί να εμφανίσουν κάποια κοινά και γενικευμένα συμπτώματα που μπορεί να γίνουν σοβαρά αν παραμείνουν ανεπεξέργαστα.

Γενικευμένα συμπτώματα

Η φλεγμονή των νεφρών και ιδιαίτερα των σπειραμάτων (μέρος των νεφρών που ρυθμίζουν το φιλτράρισμα και απαλλάσσει το σώμα από τα απόβλητα) προκαλεί την αύξηση του υγρού στο σώμα και την πρωτεΐνη και το αίμα που θα χαθεί στα ούρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πρήξιμο των σωματικών ιστών στο πρόσωπο, τα μάτια, τα χέρια, τα χέρια, τα πόδια και τα πόδια. Η παραγωγή ούρων συνήθως μειώνεται και γίνεται σκοτεινή σε χρώμα ή θολό λόγω πρωτεϊνών και συσσώρευσης αίματος. Τα άτομα με νεφρίτιδα μπορεί να αναπτύξουν διευρυμένες φλέβες του αυχένα λόγω της αύξησης της αρτηριακής πίεσης, μαζί με την υπερφόρτωση υγρών στην κοιλιά και ένα μεγεθυσμένο ήπαρ που είναι αισθητό μετά από φυσική εξέταση.

Χρόνια και σοβαρά συμπτώματα

Η ασθένεια του Bright μπορεί να προκαλέσει μια σειρά γενικευμένων συμπτωμάτων που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν εξάνθημα, θολή όραση, πυρετό, πονοκέφαλο, γενική αδιαθεσία (αίσθημα κακουχίας), μυϊκούς πόνους και πόνο στις αρθρώσεις. Ένας βήχας που παράγει βλεννογόνο που περιέχει ένα ροζ, αφρώδες υλικό μπορεί επίσης να αναπτυχθεί. Πολλοί θα βιώσουν επίσης μειωμένη εγρήγορση, υπνηλία, κόπωση και σύγχυση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η οξεία νεφρίτιδα μπορεί να προχωρήσει σε χρόνια σπειραματονεφρίτιδα, μια σοβαρή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επιδείνωση των σπειραμάτων των νεφρών. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, τουλάχιστον το ένα τρίτο των ασθενών με οξεία νεφρίτιδα θα παρουσιάσουν επανεμφάνιση της κατάστασης που τελικά καταλήγει σε νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Περίπου το 25% των ατόμων με χρόνια νεφρίτιδα δεν έχουν ιστορικό οξείας νεφρίτιδας και δεν αναφέρουν εμφανή συμπτώματα μέχρι να εμφανιστούν συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας · Εκτός από τα συμπτώματα που περιγράφηκαν παραπάνω, τα άτομα με προχωρημένη σπειραματονεφρίτιδα ή νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα όπως ναυτία και έμετο , Ανεξήγητη απώλεια βάρους, ρινορραγία, αίμα στο έμετο ή στο σκαμνί, γενικευμένη φαγούρα, μυϊκές κράμπες ή συσπάσεις, υπερβολική ούρηση ή ανάγκη ούρησης τη νύχτα, αφρώδη ούρα, συχνές λόξυγκες και αυξημένη αιμορραγία ή μώλωπες. Μπορούν επίσης να παρατηρήσουν μια αλλαγή στη χρωστική ουσία του δέρματος, καθώς μερικές φορές γίνεται καστανό ή κίτρινο σε απόχρωση. Μειωμένη αίσθηση στα χέρια ή τα πόδια, επιληπτικές κρίσεις, παραλήρημα ή κώμα μπορεί επίσης να συμβεί.