Τα καλύτερα καρύδια για τον διαβήτη

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα καρύδια είναι υγιή στην καρδιά, αλλά είναι επίσης πιθανό ότι είναι ωφέλιμα τρόφιμα για άτομα με διαβήτη. Οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καρυδιών, σε συνδυασμό με άλλες διαιτητικές αλλαγές, μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με μη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 2 διαβήτη και επίσης να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σε αυτά τα άτομα. Εάν έχετε διαβήτη, προσέξτε τα καρύδια με προσθήκη ζάχαρης σε οποιαδήποτε μορφή, όπως το μέλι ή τη σοκολάτα, επειδή αυτά τα συστατικά είναι υψηλά σε απλούς υδατάνθρακες.

Μικτά καρύδια και διαβήτης

Αρκετές έρευνες έχουν εξετάσει τα πιθανά οφέλη της κατανάλωσης ενός μείγματος διαφορετικών καρπών με κέλυφος για άτομα με διαβήτη. Σε μια μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Diabetes Care» το 2011, οι έρευνες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 είχαν αυξημένη ενέργεια μετά την κατανάλωση 2 ουγκιών μικτών καρυδιών ημερησίως, σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου. Αυτά τα άτομα είχαν επίσης αλλαγές που έδειξαν ότι το σάκχαρο του αίματός τους ήταν χαμηλότερο κατά τη διάρκεια της μελέτης και τα επίπεδα τους “κακής” LDL-χοληστερόλης μειώθηκαν επίσης. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα καρύδια είναι μια καλή αντικατάσταση για τα τρόφιμα με υδατάνθρακες που μπορούν να βελτιώσουν τον γλυκαιμικό έλεγχο και τη χοληστερόλη στο αίμα.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα μειώνουν τις υπερβολικές ποσότητες σακχάρου στο αίμα μετά από γεύμα, σύμφωνα με ερευνητική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Nutrition» το 2006. Οι ερευνητές τράφηκαν 15 υγιή άτομα πέντε γεύματα συγκρίσιμα σε περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνες, τρία δοκιμαστικά γεύματα που αποτελούνται από αμύγδαλα, , Το βρασμένο ρύζι και τις στιγμιαίες πατάτες και δύο γεύματα ελέγχου. Τα δείγματα αίματος, που ελήφθησαν πριν από το γεύμα και τέσσερις ώρες μετά από κάθε γεύμα, έδειξαν ότι τα αμύγδαλα μείωσαν την αύξηση των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης τέσσερις ώρες μετά το φαγητό. Πρόσθετη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «Μεταβολισμό» το 2007, έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων με τροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μείωσε την αύξηση του σακχάρου μετά το γεύμα. Υπήρχε δοσοεξαρτώμενη σχέση. Όσο περισσότερο καταναλώνονται τα αμύγδαλα, τόσο μικρότερη είναι η άνοδος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα των συμμετεχόντων μετά το φαγητό. Τρώγοντας 3 oz. Των αμυγδάλων με λευκό άλευρο ψωμιού προκάλεσε αύξηση του σακχάρου στο αίμα μόνο 1,6 mmol / L, λιγότερο από το ήμισυ της αύξησης που παρατηρήθηκε μετά το φαγητό μόνο το άσπρο ψωμί.

Καρύδια

Μία ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Diabetes Care» τον Δεκέμβριο του 2004 έδειξε ότι συμπεριλαμβάνοντας 1 ουγκιά. Των καρυδιών στη διατροφή των ασθενών με διαβήτη τύπου 2 βελτίωσε σημαντικά το προφίλ χοληστερόλης, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Πενήντα οκτώ άνδρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας 59 ετών έλαβαν μία από τις τρεις δίαιτες, με 30% συνολικά θερμίδες από λίπος: μια παραδοσιακή δίαιτα χαμηλών λιπαρών, μια τροποποιημένη δίαιτα χαμηλών λιπαρών και μια τροποποιημένη δίαιτα χαμηλών λιπαρών που Περιλάμβανε μια ουγκιά καρυδιών καθημερινά. Μετά από έξι μήνες, όσοι είχαν διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά καρυδιού είχαν καλύτερη αναλογία χοληστερόλης HDL σε σχέση με τις άλλες ομάδες και 10% χαμηλότερα επίπεδα LDL ή κακής χοληστερόλης.

Κάσιους

Τα κάσιους έχουν λιγότερα λιπαρά από τα περισσότερα καρύδια. Περίπου το 75% του λίπους στα κάσιους είναι το ελαϊκό οξύ ή το μονοακόρεστο λίπος που είναι υγιές στην καρδιά, το οποίο είναι ο ίδιος τύπος λίπους που βρίσκεται στο ελαιόλαδο. Όταν προστίθεται σε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, το μονοακόρεστο λίπος βοηθά στη μείωση των υψηλών επιπέδων τριγλυκεριδίων ή λιπιδίων στο αίμα. Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 συχνά υποφέρουν από υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων, τα οποία με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Δεν είναι μόνο το μονοακόρεστο λίπος στα κάσιους που τα καθιστά ευεργετικά για άτομα με διαβήτη τύπου 2. Μια μελέτη έρευνας σε ζώα που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Herbal Pharmacotherapy» το 2005 έδειξε ότι όταν το αποξηραμένο εκχύλισμα καρύου από το καρύδι δόθηκε από το στόμα σε υγιείς αρουραίους και σε αυτούς με επαγόμενο διαβήτη, και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τρεις ώρες μετά τη χορήγηση του εκχυλίσματος. Επομένως, τα καρύδια ανακαρδιοειδών μπορούν να προσφέρουν αντι-υπεργλυκαιμικά οφέλη.