Τις εκτάσεις και τις ασκήσεις για ένα δίσκο με κήλη της θωρακικής σπονδυλικής στήλης

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Υπάρχει λίγος επιπλέον χώρος γύρω από το νωτιαίο μυελό στη θωρακική σπονδυλική στήλη. Ως εκ τούτου, ένας δίσκος κήλης στη θωρακική σπονδυλική στήλη μπορεί να είναι σοβαρός. Μερικές φορές, το πρώτο σημάδι του δίσκου με κήλη είναι η παράλυση κάτω από τη μέση. Ευτυχώς, ένας δίσκος κήλης στη θωρακική σπονδυλική στήλη δεν είναι τόσο κοινός όσο στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της διόγκωσης του δίσκου, το τέντωμα και η άσκηση μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο και να αυξήσουν την κινητικότητα.

Το περπάτημα

Η κήλη του δίσκου στη θωρακική σπονδυλική στήλη είναι οδυνηρή. Ο πόνος μπορεί να είναι αρκετά σοβαρός για να περιορίσει την κινητικότητα. Μετά από μια περίοδο ανάπαυσης για να αφήσετε τον πόνο να υποχωρήσει, είναι σημαντικό να αποκαταστήσετε την απώλεια της κινητικότητας ξεκινώντας μια ρουτίνα με τα πόδια. Το περπάτημα καθημερινά θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε την κινητικότητα που θα επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, εάν ο πόνος είναι σοβαρός, πάρτε το χρόνο σας μακριά από την εργασία και περιορίστε τη δραστηριότητά σας για λίγες μέρες. Αφού υποχωρήσει ο έντονος πόνος, θα πρέπει να αρχίσετε να κινητοποιείτε τον εαυτό σας. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα περπατήματος, αυξάνοντας την απόσταση που περπατάτε κάθε μέρα.

Στατικό ποδήλατο

Η βελτίωση της ευελιξίας είναι σημαντική όταν έχετε έναν διογκούμενο δίσκο. Σύμφωνα με την κλινική του Cleveland, οι ασκήσεις στατικού ποδηλάτου είναι αποτελεσματικές στην αποκατάσταση της ευελιξίας και στη βελτίωση της κυκλοφορίας και μπορούν να επιταχύνουν την επούλωση των διογκωμένων δίσκων. Όταν ξεκινάτε μια στάσιμη ποδηλατική ρουτίνα, ξεκινήστε αργά και περάστε το δρόμο σας πιο δυναμικά, καθώς μειώνεται το επίπεδο του πόνου σας. Ελέγξτε με το γιατρό σας αν έχετε δίσκο με κήλη. Μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν φυσιοθεραπευτή για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα άσκησής σας και να κάνετε αλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες.

Βασικές ασκήσεις

Η σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης είναι σημαντική με τους διογκωμένους δίσκους. Οι ασκήσεις για την ενίσχυση των ποδιών και της κοιλιάς, όπως οι καταλήψεις και οι κοιλιακές δυσκολίες, αυξάνουν τη σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης, μειώνοντας τον πόνο από τους δίσκους που διογκώνονται. Ο πόνος που προκύπτει από την διόγκωση του δίσκου είναι από την πίεση στα νεύρα από τον δίσκο ή τις οστικές δομές. Η σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης με την αύξηση της μυϊκής δύναμης θα μειώσει την κίνηση με αποτέλεσμα λιγότερο πόνο. Πάντοτε επιτρέπετε στην οξεία φάση του πόνου να υποχωρήσει πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης.

Προειδοποίηση

Όπως με κάθε πόνο στην πλάτη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ειδικά εάν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως ναυτία, πυρετό, κεφαλαλγία, μούδιασμα ή μυρμηκίαση στα άκρα, προβλήματα ούρησης ή απολέπισης, νυκτερινό πόνο ή αιφνίδια και απροσδόκητη απώλεια βάρους. Αυτά μπορεί να είναι σημάδια κάτι πιο σοβαρό από την διόγκωση του δίσκου και απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα.