Το καλύτερο πέρα ​​από τα φάρμακα ακμής μετρητή

Κρέμα βενζοϋλοϋπεροξειδίου

Η ακμή χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση των μαύρων ματιών, των λευκών αιμοσφαιρίων, των φλύκταινες και των κύστεων. Μπορούν να εμφανίζονται οπουδήποτε στο δέρμα, αλλά συνήθως στο πρόσωπο. Παρόλο που υπάρχουν πολλά προϊόντα ακμής που κυκλοφορούν στην αγορά, ορισμένα είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα.

Διαλυμένο έλαιο τσαγιού

Οι κρέμες βενζοϋλ υπεροξειδίου δρουν με την εναπόθεση οξυγόνου στους πόρους του δέρματος, εξουδετερώνοντας έτσι τα βακτήρια που προκαλούν ακμή στο εσωτερικό. Υπάρχουν πολλές αντοχές της κρέμας υπεροξειδίου του βενζοϋλίου, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης 10%, 5% και 2,5%. Μπορεί να φαίνεται λογικό να χρησιμοποιείτε τις κρέμες βενζοϋλ υπεροξειδίου υψηλότερης αντοχής, αλλά οι εφαρμογές υψηλότερης αντοχής μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, όπως ξεφλούδισμα, κάψιμο ή ερυθρότητα. Η πιο αποτελεσματική έναντι του αντιγόνου κρέμα βενζοϋλ υπεροξειδίου για καθημερινή χρήση είναι η χαμηλότερη αντοχή, η οποία είναι η κρέμα 2,5 τοις εκατό. Απλώστε το δύο φορές την ημέρα για να καθαρίσετε τα σπυράκια ακμής.

Σαλικυλικό οξύ

Σύμφωνα με το Τμήμα Δερματολογίας του Νοσοκομείου Royal Prince Alfred, το πετρέλαιο τσαγιού είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για την κρέμα βενζοϋλ υπεροξειδίου και λειτουργεί με τη θανάτωση της ακμής προκαλώντας μικρόβια και βακτήρια στο δέρμα. Το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι ένας μαχητής ακμής που είναι εμφιαλωμένος σε καθαρή μορφή, ο οποίος εξάγεται απευθείας από το εργοστάσιο δέντρων τσαγιού της Αυστραλίας. Για να το χρησιμοποιήσετε σε σπασμούς ακμής, αραιώστε το σε μια συγκέντρωση 5 τοις εκατό. Για να γίνει αυτό, ανακατέψτε 8 ουγγιές νερού με 5 σταγόνες καθαρού πετρελαίου τσαγιού. Εφαρμόστε τη λύση στο δέρμα με τάση ακμής έως και τρεις φορές την ημέρα.

Το πήκτωμα σαλικυλικού οξέος είναι αποτελεσματικό στην αύξηση της ικανότητας του δέρματος να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορεί να φράξουν τους πόρους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σπασίματα ακμής και σπυράκια. Χρησιμοποιώντας τακτικά σαλικυλικό οξύ στο δέρμα, θα διατηρήσετε τους πόρους σαφείς και χωρίς μπλοκαρίσματα. Το σαλικυλικό οξύ έρχεται σε διάφορες αντοχές και μορφές, αλλά είναι το πιο αποτελεσματικό σε ένα πήκτωμα που έχει συγκέντρωση σαλικυλικού οξέος 20%. Μία ποσότητα μεγέθους μπιζελιού πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα δύο φορές την ημέρα.