Τα οφέλη της πρωτεΐνης γάλακτος στα μαλλιά

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τα μαλλιά σας είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την επισκευή των ιστών. Υπάρχουν δύο τύποι πρωτεϊνών στο γάλα, η καζεΐνη και ο ορός γάλακτος, και οι δύο μπορούν να ωφελήσουν τα μαλλιά σας. Μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να προκαλέσει την αδυναμία της τρίχας ή να πάει σε αδρανές στάδιο και να σταματήσει να αναπτύσσεται. Τα υγιή μαλλιά είναι το άμεσο αποτέλεσμα ενός υγιούς σώματος και μια θρεπτική διατροφή που περιλαμβάνει πρωτεΐνες γάλακτος μπορεί να έχει παχιά, λαμπερά μαλλιά. Επιλέξτε οργανικές πηγές τόσο του ορού γάλακτος όσο και της καζεΐνης ή των προϊόντων που φέρουν ειδικά την ένδειξη “Δεν προστέθηκαν αυξητικές ορμόνες”, καθώς επιπλέον ορμόνες ανάπτυξης μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια μαλλιών.

Ισχυρή και λαμπερή

Ο ορός γάλακτος, ένα υποπροϊόν της τυροκομίας, έχει χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της τριχόπτωσης, για την ενίσχυση των μαλλιών και για την αύξηση της ταχύτητας. Συχνά πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής για αύξηση βάρους και για τη δημιουργία μυϊκής μάζας, η εξωτερική χρήση υγρού ορού γάλακτος μπορεί να διεγείρει τα θυλάκια της τρίχας. Αναμίξτε έναν κρόκο αυγού, μέλι και υγρό ορό γάλακτος για να σχηματιστεί μια πάστα. Μασάζ το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας και τυλίξτε μια ζεστή πετσέτα γύρω από το κεφάλι σας για να βοηθήσετε την πρωτεΐνη να διεισδύσει στο τριχωτό της κεφαλής σας. Περιμένετε 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό για λαμπερά υγιή μαλλιά.

Ανάπτυξη

Η καζεΐνη περιέχει μια μεγάλη ποσότητα αμινοξέων γλουταμίνης – είναι στην πραγματικότητα 20 τοις εκατό γλουταμίνη, ένα από τα 22 διαφορετικά αμινοξέα που αποτελούν τα δομικά στοιχεία όλων των πρωτεϊνών. Η γλουταμίνη έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει τον κύκλο ανάπτυξης τριχοθυλακίων και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην ανάπτυξη των μαλλιών, σύμφωνα με έκθεση της Εταιρείας Διερεύνησης Δερματολογίας.

Υγιή μαλλιά

Τα υγιή μαλλιά απαιτούν πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, καθιστώντας τις πρωτεΐνες του γάλακτος χρήσιμες για υγιή ανάπτυξη μαλλιών Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν τις πρωτεΐνες καζεΐνη και ορός γάλακτος έχουν επίσης τη φυσική ζάχαρη, γνωστή ως λακτόζη. Οι περισσότερες ζωικές πηγές πρωτεΐνης όπως το κρέας, τα ψάρια και τα αυγά δεν περιέχουν υδατάνθρακες. Το σώμα σας απαιτεί τόσο πρωτεΐνες όσο και υδατάνθρακες να αναπτύσσονται ισχυρά, υγιή, λαμπερά μαλλιά, σημειώνει η U.S. News and World Report.