Τα σημάδια ενός μωρού ιδιοφυΐα

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Είναι σύνηθες για τους νέους γονείς να αισθάνονται ότι το μωρό τους είναι προικισμένο, αλλά ένα παιδί ιδιοφυΐα είναι ένα σπάνιο περιστατικό. Εάν το μωρό σας είναι ένα από αυτά τα σπάνια άτομα με εξαιρετική νοημοσύνη, πιθανότατα θα αρχίσει να δείχνει σημάδια νωρίς στη βρεφική ηλικία. Θυμηθείτε, όμως, ότι όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά και αναπτύσσουν δεξιότητες και ταλέντα στον καιρό τους.

Γνωρίζει ορόσημα νωρίς

Ένα μωρό που κάνει τα πάντα νωρίς μπορεί να είναι προικισμένο. Αναζητήστε το μωρό σας για να καλύψει τα περισσότερα αναπτυξιακά ορόσημα πολύ πιο μπροστά από τους συνομηλίκους της. Αυτό περιλαμβάνει τόσο μεγάλες μυϊκές δεξιότητες, όπως crawling και walking και μικρές μυϊκές δεξιότητες όπως το χαμόγελο και το πιάσιμο. Επίσης, αναζητήστε ένα ταλαντούχο παιδί να μιλήσει νωρίτερα και πιο πολύπλοκα από τους συνομηλίκους του.

Ένα υψηλό ενδιαφέρον για τη γλώσσα

Τα προικισμένα παιδιά δίνουν προσοχή στην ομιλία νωρίτερα και συνήθως μιλούν νωρίτερα. Τα ταλαντούχα μωρά συχνά δείχνουν ένα πρώιμο ενδιαφέρον για τα βιβλία και είναι σε θέση να καθίσουν ακόμα και να δώσουν προσοχή στις ιστορίες μέχρι την ηλικία των 6 μηνών. Μέχρι την ηλικία των 14 μηνών, πολλά προικισμένα παιδιά μιλούν σε φράσεις δύο λέξεων και πολλοί μπορούν να καταλάβουν ομιλούμενες κατευθύνσεις κατά 18 μήνες.

Έχει καλή μνήμη

Τα προικισμένα παιδιά συχνά εκπλήσσουν τους γονείς τους σε νεαρή ηλικία με αυτό που θυμούνται και τις συνδέσεις που κάνουν. Για παράδειγμα, ένα παιδί με ταλαντούχους μπορεί να έχει μια εκπληκτική ικανότητα να θυμάται πού άφησε ένα αγαπημένο γεμιστό ζώο ή μπορεί να θυμάται ότι ο χυμός του βγήκε από το ψυγείο και ζήτησε χυμό σε μια άλλη κατάσταση όπου βλέπει ένα ψυγείο, Φαίνεται διαφορετικό από αυτό που έχει στο σπίτι.

Καλή επίλυση προβλημάτων

Ένα ταλαντούχο μικρό παιδί μπορεί συχνά να λύσει προβλήματα που φαίνονται πέρα ​​από την ηλικία του. Μπορεί να εκπλαγείτε να την βρεθείτε στην άλλη πλευρά μιας θύρας του μωρού, για παράδειγμα, αφού ώθησε τα βιβλία και τα χρησιμοποιούσε ως βήματα για να την ξεφύγει.

Τα προικισμένα παιδιά βρίσκουν συχνά κάτι που τους ενδιαφέρει και είναι σε θέση να επικεντρωθούν σε αυτό το ενδιαφέρον για μεγάλες περιόδους. Είτε ακούτε μια ιστορία είτε μαθαίνοντας μια δεξιότητα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα χαρισματικό παιδί μπορεί να έχει καταπληκτική εστίαση και αποφασιστικότητα καθώς μαθαίνει νέες δεξιότητες.

Σε πολύ μικρά βρέφη, ένα από τα πρώτα σημάδια ύπαρξης προικισμένων είναι ιδιαίτερα άγρυπνο και ενήμερο για το περιβάλλον του. Ένα προικισμένο μωρό μπορεί να κάνει ταχεία επαφή με τους ανθρώπους και να συνδέσει γρήγορα φωνές στους ανθρώπους της οικογένειάς του. Τα ταλαντούχα μωρά μπορεί μερικές φορές να θεωρηθούν δύσκολα, επειδή μπορούν να κοιμηθούν λιγότερο και να είναι πιο ευαίσθητα στο φως ή στις υφές ή σε άλλα περιβαλλοντικά ερεθίσματα.

Συγκεντρώνω

Ετοιμότητα