Τις καλύτερες βιταμίνες για γυναίκες ηλικίας 24 ετών

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ως γυναίκα που συνειδητοποιεί την υγεία, γνωρίζετε ότι χρειάζεστε μια ποικιλία βιταμινών σε όλη τη ζωή σας για να διατηρήσετε το σώμα σας λειτουργικό σε ανώτατο επίπεδο. Ως 24χρονη, οι ανάγκες σας σε βιταμίνες έχουν αλλάξει από τότε που ήσασταν έφηβος. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη ορισμένων βιταμινών.

Β Βιταμίνες

Όλες οι βιταμίνες Β είναι σημαντικές για την υγεία σας αλλά οι βασικές είναι η Β6 ή η πυριδοξίνη, η Β12 και το φολικό οξύ ή το φυλλικό οξύ, καθώς παίζουν άμεσο ρόλο στον εγκέφαλο και στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, . Σύμφωνα με τις καθημερινές προσλήψεις αναφοράς για τη δίαιτα, οι DRI, που ιδρύθηκαν από το Ινστιτούτο Ιατρικής, γυναίκες ηλικίας 19 έως 30 ετών θα πρέπει να στοχεύουν σε 1,3 mg Β6 ημερησίως, 2,4 μg / ημέρα Β12 και 400 μg / ημέρα φολικού οξέος.

Αντιοξειδωτικά

Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των Α, C και Ε, βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες – ασταθή μόρια – που παράγουν τα σώματά μας και τα οποία μπορούν να καταστρέφονται στις κυτταρικές μεμβράνες και σε άλλες κυτταρικές δομές · η βιταμίνη Α ή η ρετινόλη συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ενίσχυση των οστών, Το δέρμα, τους μαλακούς ιστούς και τους βλεννογόνους. Εάν θέλετε υγιές δέρμα και τρίχα, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετή ποσότητα αυτής της βιταμίνης · όχι μόνο η βιταμίνη C βοηθάει στη διατήρηση υγιών δοντιών και ούλων και βοηθά στην απορρόφηση σιδήρου, αλλά και σε βοηθά να παραμείνετε σε επαγρύπνηση και να αυξήσετε τη συγκέντρωση. Το DRI της βιταμίνης C, ασκορβικό οξύ, για μια γυναίκα στα μέσα της δεκαετίας του ’20 είναι 75mg ημερησίως. Το άγχος είναι γνωστό ότι καταστρέφει τη βιταμίνη C, οπότε αν είστε υπό πολύ στρες, η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η βιταμίνη Ε ή η τοκοφερόλη χρειάζονται για τον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και τις υγιείς μεμβράνες των κυττάρων. Η βιταμίνη Ε μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του σώματος. Το DRI για μια γυναίκα 20 ετών είναι 15mg ημερησίως.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D βοηθά το σώμα να ενεργοποιήσει και να απορροφήσει ασβέστιο και φωσφόρο. Και τα δύο αυτά μέταλλα είναι απαραίτητα για υγιή οστά και δόντια. Η βιταμίνη D βοηθά επίσης στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας και ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Το DRI για βιταμίνη είναι 5 μg / ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, οι γυναίκες πρέπει να αυξήσουν την πρόσληψη βιταμίνης Α σε 770mcg ημερησίως και οι θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει να αυξήσουν τη βιταμίνη Α τους στα 1.300mcg την ημέρα · Το DRI για τη βιταμίνη Β6 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι 1.9mcg και 2mcg ενώ θηλάζει. Λάβετε υπόψη ότι η βιταμίνη Β6 βοηθά επίσης στην πρόληψη της πρωινής ασθένειας. Το φυλλικό οξύ είναι κρίσιμο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών βλαβών του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής, μια έγκυος γυναίκα πρέπει να λαμβάνει 600mcg φολικού ημερησίως · οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αυξάνουν την ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C σε ημερήσια διατροφή μεταξύ 80 και 85mcg · Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να φροντίζετε για τα αναπτυσσόμενα οστά του μωρού σας Και τα δόντια καθώς και τα δικά σας. Το Εθνικό Ίδρυμα για την Οστεοπόρωση συστήνει ότι οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες καταναλώνουν καθημερινά 400 έως 800 διεθνείς μονάδες βιταμίνης D.

Μπορείτε γενικά να φτάσετε τους βασικούς σας στόχους με βιταμίνες τρώγοντας τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας συνιστούν ότι εάν είστε χορτοφάγος μπορεί να χρειαστεί να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β12. Θα πρέπει πάντα να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα για να μάθετε εάν το χρειάζεστε πραγματικά και, εάν ναι, πόσο πρέπει να πάρετε.

Πηγές βιταμινών