Δερματικά σημεία καρκίνου του πνεύμονα

Δερματομυοσίτιδα

Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί διάφορα είδη συμπτωμάτων. Συμπεριλαμβανομένων γενικευμένων συμπτωμάτων ολόκληρου του σώματος όπως κόπωση και απώλεια βάρους. Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί επίσης συμπτώματα από την εισβολή του όγκου σε φυσιολογικούς ιστούς, καθώς και συμπτώματα που σχετίζονται με διάφορες ορμονικές ενώσεις που παράγονται από τον όγκο. Αυτές οι διαδικασίες μπορούν να προκαλέσουν ορατές αλλαγές στο δέρμα.

Οξεία πολλαπλές σμηγματορροϊκές κερατώσεις

Η δερματομυοσίτιδα είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια που προκαλεί μυϊκή αδυναμία και εξάνθημα. Η μυϊκή αδυναμία είναι προοδευτική και τείνει να εμφανίζεται μέσα και γύρω από τους γοφούς και τους ώμους εξίσου και στις δύο πλευρές του σώματος. Το εξάνθημα είναι ερυθρό έως ιώδες και μπορεί να έχει μπλε αποχρωματισμό. Συχνά εμφανίζεται πάνω από τα βλέφαρα και γύρω από τα μάτια, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί στα χέρια, τα χέρια, τα πόδια και τον κορμό. Μπορεί να είναι ένα σημάδι σχεδόν κάθε τύπου καρκίνου, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2002 στο “Κλινικές στην Γηριακή Ιατρική”, αλλά συνήθως συμβαίνει με τον καρκίνο του πνεύμονα, του γαστρεντερικού σωλήνα και του μαστού. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει χωρίς καρκίνο στο σώμα.

Παρανεοπλασματικός πεμφίγος

Το σημάδι του Leser-Trélat είναι η ξαφνική εμφάνιση ή ανάπτυξη των σμηγματορροϊκών κερατοειδών, όπως σημειώνεται από το άρθρο ανασκόπησης “Κλινικές στην Γηριακή Ιατρική”. Αυτές οι αλλοιώσεις του δέρματος είναι πολύ συχνές στους φυσιολογικούς ηλικιωμένους, εντούτοις. Είναι γενικά καφέ έως μαύρο ανυψωμένες βλάβες με κηρώδη εμφάνιση, οι οποίες βρίσκονται συνήθως στο πρόσωπο, στο στήθος ή στην πλάτη.

Καρκινοειδές σύνδρομο

Ο παρανεοπλασματικός πεμφίγος είναι μια φουσκωτή διαταραχή του δέρματος και των βλεννογόνων όπως το στόμα. Συνήθως εμφανίζεται με λεμφώματα, τα οποία είναι καρκίνοι του αίματος, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και με καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα με το κείμενο “Κλινική δερματολογία”.

Μεταστάση

Το καρκινοειδές σύνδρομο συμβαίνει με έναν συγκεκριμένο τύπο καρκίνου που ονομάζεται καρκινοειδές. Αυτοί οι καρκίνοι βρίσκονται συνήθως στο προσάρτημα ή στους πνεύμονες, σύμφωνα με τις “Αρχές της εσωτερικής ιατρικής του Harrison”. Καρκινοειδείς όγκοι εκκρίνουν χημικές ουσίες που προκαλούν συχνή υδαρή διάρροια, δυσκολία στην αναπνοή, επιταχυνόμενο καρδιακό ρυθμό και έκπλυση του δέρματος. Το δέρμα συνήθως γίνεται κόκκινο, ροζ, μωβ ή μπλε στο πρόσωπο ή το άνω μέρος του στήθους και μπορεί να διαρκέσει από λιγότερο από μία ώρα έως μία ώρα ή περισσότερο.

Η μετάσταση είναι η μετανάστευση κυττάρων όγκου από τον κύριο όγκο στον πνεύμονα σε άλλο μέρος του σώματος. Η μετάσταση του καρκίνου του πνεύμονα στο δέρμα εμφανίζεται συχνότερα ως ένα ή πολλαπλά οζίδια στο στήθος, την κοιλιά, το λαιμό ή το κεφάλι, σύμφωνα με την «Κλινική Δερματολογία». Είναι συνήθως ανώδυνη.