Ο έλεγχος του σώματος: οι ιατρικοί έλεγχοι στους άνδρες των 30 ετών θα πρέπει να πάρουν

Προφίλ χοληστερόλης

Ίσως έχετε ήδη κάνει αυτό το σημαντικό έλεγχο. Εντάξει, δεν το πιστεύαμε, οπότε τώρα πότε πρέπει να λάβουμε μια εξέταση αίματος λιποπρωτεϊνών νηστείας για καλή ή HDL και κακή ή LDL χοληστερόλη καθώς και τριγλυκερίδια. Η χοληστερόλη δεν είναι ασθένεια ή πάθηση, είναι μια εκτίμηση που μπορεί να υποδεικνύει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

ΒΜΙ

Αυτό που πρέπει να επιδιώξετε δεν είναι μόνο να διατηρείτε τη LDL χαμηλότερη – 100 mg / dl είναι η βέλτιστη – αλλά αυξάνοντας την HDL σας υψηλότερη, πάνω από 60 mg / dl, σύμφωνα με τα πρότυπα American Heart Association. Γενικά, ένας καλός συνολικός αριθμός είναι 200 ​​mg / dl ή λιγότερο · πάνω από 240 θεωρείται υψηλός.

Έλεγχος δέρματος

Η μέτρηση των τριγλυκεριδίων σας, ο πιο συνηθισμένος τύπος λίπους στο σώμα σας, είναι επίσης ένας σημαντικός αριθμός – η αιμάτωση πάνω από 150 mg / dl προκαλεί ανησυχίες. Ένα υψηλό επίπεδο τριγλυκεριδίων σε συνδυασμό με χαμηλή HDL ή υψηλή LDL μπορεί να ενθαρρύνει την αθηροσκλήρωση, την συσσώρευση λιπαρών καταλοίπων στα τοιχώματα των αρτηριών, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Η δοκιμή αυτή γίνεται πιο σημαντική εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου και εάν καπνίζετε.

Πολλοί άνδρες που βρήκαν να παραμείνουν στολίζουν ένα αεράκι στις δεκαετίες του ’20 παρατηρούν ότι οι ζώνες τους πρέπει να αφήσουν έξω. Ο έλεγχος του δείκτη μάζας σώματος σας βοηθά να πάρετε τα σημάδια λίπους στην κοιλιά σας τώρα, γιατί το λίπος της κοιλιάς μπορεί να σχετίζεται με καρδιακά προβλήματα στο δρόμο.

Κατανοήστε τον ΔΜΣ σας με τον αριθμητικό υπολογισμό του Εθνικού Καρδιοπαθούς και του Εργαστηρίου Αίματος. Ο γιατρός σας μπορεί να υπολογίσει αυτόν τον αριθμό στο γραφείο του, αλλά ακόμα και αν δεν το κάνει, θα πρέπει να το ξέρετε, επειδή ένας υψηλός ΔΜΣ αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου 2, χολόλιθους, αναπνευστικά προβλήματα και κάποιους καρκίνους. Απλώς λάβετε υπόψη ότι οι μετρήσεις ΔΜΣ μπορεί να υπερεκτιμούν το λίπος του σώματος σε άνδρες που εργάζονται πολύ ή έχουν μυϊκή κατασκευή.

Πάρτε τον εαυτό σας σε έναν δερματολόγο, ειδικά αν έχετε περάσει πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ρίχνοντας ένα ποδόσφαιρο στην παραλία, αλλά όχι αρκετό λοσιόν επάνω. Κοιτάξτε το με αυτό τον τρόπο: Ένας έλεγχος πλήρους σώματος είναι πλέον πιο εύγευστος από το να χάσετε ένα κομμάτι της μύτης σας σε ένα βασικοκυτταρικό καρκίνωμα 10 χρόνια κάτω από το δρόμο. Οι έλεγχοι του δέρματος συνιστώνται γενικά κάθε λίγα χρόνια.

Ο δικός σας θα ψάχνει για τυχόν ύποπτες κρεατοελιές που ταιριάζουν με τα κριτήρια ABCDE της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας – και τα οποία θα πρέπει να προσέξετε. A είναι για ασύμμετρη, B για αιμορραγία, C για (αλλάζει) χρώμα, D για διάμετρο (μεγαλύτερο από 6 mm) και E για εξελισσόμενη.

Εάν πιστεύετε ότι ο καρκίνος του δέρματος δεν μπορεί να σας συμβεί, σκεφτείτε και πάλι: Τα στατιστικά στοιχεία του CDC δείχνουν ότι τα ποσοστά μελανώματος στους άνδρες αυξήθηκαν σημαντικά από το 1999 έως το 2008.