Συμπτώματα ενός ραγισμένου οσφυϊκού δίσκου

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ανάμεσα στον σπόνδυλο ή τα οστά στη σπονδυλική σας στήλη υπάρχουν δίσκοι. Αυτοί οι δίσκοι είναι κατασκευασμένοι από σκληρό εξωτερικό στρώμα και έχουν πυρήνα τύπου ζελέ. Ένας δίσκος μπορεί να κληρονομεί, πράγμα που σημαίνει ότι η δομή του δίσκου παραμένει άθικτη, αλλά οι εξογκώματα είναι ασυνήθιστα εκτός τόπου. Μπορεί επίσης να ραγίσει, πράγμα που σημαίνει ότι το εξωτερικό στρώμα έχει σκιστεί και το κέντρο που μοιάζει με ζελέ έχει διαρρεύσει στην σπονδυλική στήλη. Αυτό μπορεί να ασκήσει πίεση στα νεύρα, τους μυς και τους περιβάλλοντες ιστούς. Εάν ο γιατρός σας υποπτεύεται ρήξη δίσκου στην οσφυϊκή ή χαμηλή πλάτη σας, αυτά θα είναι τα συγκεκριμένα συμπτώματα που θα αναζητήσει.

Πόνος

Η Αμερικανική Ένωση Νευρολογικών Χειρουργών δηλώνει ότι ο πόνος από ένα ραγισμένο δίσκο μπορεί να είναι σοβαρός. Μπορεί να συμβεί μόνο στη χαμηλή πλάτη, ή ο πόνος μπορεί να ακτινοβολήσει στους γλουτούς, κάτω από τα πόδια και στα πόδια, προκαλώντας ισχιαλγία. Ο πόνος μπορεί να είναι αιχμηρός ή καυτός και να χειροτερεύει με δραστηριότητες όπως καθιστική, στέκεται, περπάτημα, στρίψιμο και κάμψη. Ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί μόνο στη μία πλευρά του σώματος, ανάλογα με την κατεύθυνση που ο δίσκος κήλησε.

Μούδιασμα

Η πίεση στα περιβάλλοντα νεύρα μπορεί να διακόψει τα σήματα που πρέπει να φτάσουν στους μύες των ποδιών. Σύμφωνα με την κλινική Mayfield, αυτό μπορεί να προκαλέσει αισθήσεις όπως μούδιασμα, κνησμό και βελόνες και αίσθημα μυρμηγκιών στα πόδια και στα πόδια. Επιπλέον, μπορεί επίσης να εμφανίσετε μυϊκή αδυναμία ή μυϊκές κράμπες σε ένα ή και στα δύο πόδια. Εάν είναι αρκετά σοβαρή, αυτό μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά σας να περπατάτε και να μετακινείτε.

Απώλεια της ουροδόχου κύστης και έλεγχος του εντέρου

Δεδομένου ότι τα νεύρα που βοηθούν στον έλεγχο της κίνησης της ουροδόχου κύστης και του εντέρου σας ταξιδεύουν μέσα από την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αυτές οι λειτουργίες μπορούν να διαταραχθούν εάν συμπιεστεί ένας δίσκος με ρήξη. Η κλινική Mayo ισχυρίζεται ότι μπορεί να αναπτύξετε την ακράτεια και να χάσετε τον πλήρη έλεγχο της ικανότητάς σας να ουρείτε και να περάσετε τα κόπρανα.