Συμπτώματα προβλημάτων θωρακικής σπονδυλικής στήλης

Πόνος

Τα προβλήματα στη θωρακική σπονδυλική στήλη μπορούν να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως τραυματισμό, μυοσκελετική κατάσταση ή κληρονομικότητα. Η θωρακική περιοχή της σπονδυλικής στήλης, σύμφωνα με τους απλούς όρους, είναι η ανώτερη περιοχή πίσω που βρίσκεται ανάμεσα στο μεγάλο χτύπημα στη βάση του λαιμού σε περίπου 5 ίντσες κάτω από τη βάση των ωμοπλάτων ή των ωμοπλάτων. Η κατανόηση των συμπτωμάτων των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό σας να προσδιορίσει μια πιθανή διάγνωση και θεραπεία που βελτιώνει την κίνηση, το εύρος κίνησης και την ποιότητα ζωής. Τα προβλήματα του νωτιαίου μυελού μπορεί να προκληθούν από προβλήματα οστών ή νεύρων, τα οποία θα πρέπει να αξιολογηθούν από ιατρό πριν από τον προσδιορισμό της θεραπείας.

Μούδιασμα

Ο πόνος είναι μια ένδειξη ότι κάτι είναι λάθος. Ο πόνος που προκαλείται από περιορισμένες ή εμπρόσθιες κάμψεις ή μετακινήσεις από τη μία πλευρά στην άλλη δεν είναι φυσιολογικό και θα πρέπει να αξιολογηθεί από το γιατρό σας για να προσδιορίσει μια αιτία. Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από ήπιο ή τραυματικό τραυματισμό ή μπορεί να αποτελεί ένδειξη γλιστρήματος δίσκου, εκφυλισμού των οστών ή συμπίεση νεύρων, μεταξύ άλλων δυνατοτήτων.

Κίνηση

Η μούδιασμα ή ο μυρμήγκιασμα σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος υποδεικνύει ότι ένα νεύρο συμπιέζεται ή διαταράσσεται κάπου στη σπονδυλική στήλη. Ο νωτιαίος μυελός, προστατευμένος από τη σπονδυλική στήλη, περιέχει χιλιάδες νεύρα που εκτείνονται σε όλα τα μέρη του σώματος. Προβλήματα στη θωρακική περιοχή της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσουν μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή πόνο στα άκρα και να προκαλέσουν δυσκολία στην ούρηση, την εκκένωση, το βάδισμα ή τη συγκράτηση αντικειμένων.

Οι θωρακικές καταστάσεις της σπονδυλικής στήλης που επηρεάζουν τα οστά ή τα νεύρα, ή και τα δύο, συχνά προκαλούν δυσκαμψία και δυσκολία στη μετακίνηση. Περιορισμένη κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις ή σοβαρή δυσκαμψία πρωινού αποτελούν κοινές ενδείξεις ότι κάτι επηρεάζει την κινητικότητα και τη λειτουργία της πλάτης. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν μυϊκοί σπασμοί, οι οποίοι μπορεί ή δεν μπορεί να συνοδεύονται από μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή πόνο. Σε περιπτώσεις μαστίγου, εμφανίζονται συχνά σοβαροί περιορισμοί κίνησης ή κίνησης λόγω διάσπασης ή συνδέσμων στην θωρακική περιοχή της σπονδυλικής στήλης.