Τα καλύτερα παπούτσια για τη διεξαγωγή ενός μαραθωνίου

Nike Air Pegasus

Ο μαραθώνιος είναι ίσως το πιο απαιτητικό άθλημα του αθλητισμού που είναι γνωστό στην ανθρωπότητα. Η εξαντλητική κούρσα 26,2 μιλίων απαιτεί πειθαρχία, μυϊκή αντοχή και καρδιαγγειακή ρύθμιση. Αλλά ο μαραθώνιος δεν παίρνει μόνο ένα φόρο για το σώμα και το μυαλό σας – είναι δύσκολο για τα παπούτσια σας επίσης. Θα χρειαστείτε ανθεκτικά, άνετα παπούτσια για να τρέξετε τον μαραθώνιο σας. Για να βρείτε τα καλύτερα παπούτσια για τρέξιμο του μαραθωνίου, θα πρέπει να διερευνήσετε τις επιλογές σας – και να τις δοκιμάσετε, αν είναι δυνατόν.

Νέο Υπόλοιπο 1225

Η Nike είναι γνωστή για υποδήματα υψηλής ποιότητας και ο Πήγασος Air μπορεί να βοηθήσει τον τρέξιμο του μαραθωνίου σας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Running Shoes Wizard, η Air Pegasus υπερέχει στην παροχή υποστήριξης και μαξιλάρια, δύο μεγάλες ανησυχίες για μακριές διαδρομές. Ο οδηγός Running Shoes Wizard σημειώνει ότι ο Air Pegasus είναι επίσης ελαφρύς και ζυγίζει μόλις 12 oz. Λίγο βάρος μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά όταν τρέχετε περισσότερα από 26 μίλια.

Νέο Υπόλοιπο 833

Το Νέο Υπόλοιπο 1225 ονομάστηκε ένα κορυφαίο παπούτσι από την ιστοσελίδα Μαραθώνιο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης λόγω του συνδυασμού των πλεονεκτικών χαρακτηριστικών του. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το New Balance 1225 θεωρείται ένα από τα καλύτερα παπούτσια που κυκλοφορούν και προσφέρει ένα ελαφρύ σχεδιασμό με άφθονο μαξιλάρι. Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαραθωνίου εξηγεί επίσης ότι είναι ένα ανθεκτικό μοντέλο που μπορεί να αντέξει σκληρό μονοπάτι. Επιπλέον, το New Balance 1225 προσφέρει το Phantom Liner της μάρκας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την τριβή και να μεγιστοποιεί την άνεση σε μεγάλες διαδρομές.

ASICS GEL-Kayano

Το New Balance 833 είναι ένα από τα κορυφαία παπούτσια μαραθωνίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Fitness Motivator. Αυτό το παπούτσι ζυγίζει μόνο 10 ουγκιές, οπότε δεν θα σας επιβραδύνει, αλλά η ιστοσελίδα σημειώνει ότι εξακολουθεί να έχει αρκετό μαξιλάρι για μακριές φυλές. Σύμφωνα με το Motivator Fitness, το New Balance 833 μπορεί να σας βοηθήσει να ξυρίσετε τα λεπτά από το χρόνο του μαραθωνίου λόγω του ελαφρού βάρους του, αλλά δεν θυσιάζει υπερβολική απορρόφηση. Ο ιστότοπος ονομάζει αυτό το παπούτσι ως “ιδανική επιλογή για τον δρομέα μικρού έως μεσαίου σχήματος”.

Το ASICS GEL-Kayano συνιστάται για σταθερότητα από τον οδηγό Running Shoes Wizard. Αυτό το παπούτσι είναι ένα σχετικά ελαφρύ μοντέλο που παρέχει αρκετή άνεση για το τρέξιμο του μαραθωνίου. Το ASICS GEL-Kayano διαθέτει αφρό μνήμης για μεγαλύτερη άνεση και είναι αρκετά ανθεκτικό για μεγάλες διαδρομές. Σύμφωνα με την Asics, το παπούτσι είναι επίσης σχεδιασμένο για να αντιστέκεται στην υγρασία, είτε από ιδρώτα είτε από βροχή.