Τα καλύτερα τρόφιμα για τον λύκο

Φυτικά τρόφιμα

Ο Lupus είναι μια φλεγμονώδης αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει πολλά μέρη του σώματος και συστήματα οργάνων. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Lupus της Αμερικής ή LFA, ο λύκος αυξάνει τον κίνδυνο προβλημάτων νεφρού, διαταραχών αίματος, δυσκολιών στην αναπνοή, καρδιακών παθήσεων, μυϊκού πόνου, καρκίνου και λοιμώξεων. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την όραση και τα νευρικά και γαστρεντερικά συστήματα. Οι παραδοσιακές θεραπείες χρησιμοποιούν συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον έλεγχο των συμπτωμάτων. Η κατανάλωση υγιεινών τροφών ως μέρος μιας θρεπτικής διατροφής μπορεί να ωφελήσει τη γενική υγεία και να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου επιπλοκών του λύκου.

Ωμέγα-3s

Η κλινική Mayo ενθαρρύνει τους ανθρώπους με λύκο να τρώνε πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τη γενική υγεία και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των καρδιακών παθήσεων, των νεφρικών ασθενειών, Οι φυτικές τροφές υποστηρίζουν επίσης ένα υγιές βάρος επειδή είναι φυσικά χαμηλές σε θερμίδες, λίπος και χοληστερόλη. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα υψηλά σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα καταστρέφοντας βλαβερές ουσίες που βλάπτουν τα κύτταρα και τους ιστούς και προκαλούν καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

Ασβέστιο

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ. Σύμφωνα με το LFA, τα ωμέγα-3s μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Οι γυναίκες με λύκο μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από την κατανάλωση ωμέγα-3 επειδή είναι έως και 10 φορές πιο πιθανό να πάσχουν από καρδιακές παθήσεις από τον γενικό πληθυσμό. Οι πηγές τροφίμων των ωμέγα-3 περιλαμβάνουν τα ψάρια, καρύδια, λιναρόσπορο, πίτουρο βρώμης και ολικής αλέσεως.

Σύμφωνα με το LFA, το 25% των γυναικών πριν από την εμμηνόπαυση με λύκο κινδυνεύουν από οστεοπόρωση, κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδύναμα και εύθραυστα οστά. Το ασβέστιο είναι ένα βασικό μέταλλο που δημιουργεί και διατηρεί ισχυρά οστά. Τα τρόφιμα που είναι φυσικά υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τα δημητριακά για το πρωινό, ο χυμός φρούτων και το γάλα σόγιας μπορούν να ενισχυθούν με ασβέστιο, πράγμα που σημαίνει ότι το ασβέστιο έχει προστεθεί σε αυτά.