Θείο 8 συστατικά σαμπουάν

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Διατίθεται χωρίς συνταγή, το Sulfur 8 φαρμακευτικό σαμπουάν είναι μια θεραπεία για την πιτυρίδα και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Το θείο 8 ισχυρίζεται ότι αφήνει τα μαλλιά μαλακά και εύχρηστα, ενώ παράγει ένα παχύ, πλούσιο αφρό για καθαρισμό. Τα συστατικά του Sulfur 8 είναι το triclosan (0,2%), το νερό, το TEA-λαυρυλοθειικό, το θειικό νάτριο laureth, το lauramide DEA, το κοκοαμμοοξικό άλας, το άρωμα, το δινάτριο EDTA, το χλωριούχο νάτριο, το κίτρινο 6 και το Blue 1. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά τα συστατικά Έχουν επικίνδυνες παρενέργειες.

Triclosan

Το δραστικό συστατικό στο Sulfur 8 είναι το triclosan. Βρισκόμενο σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας για τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, το triclosan είναι μια χλωροφαινόλη, η οποία είναι μια κατηγορία χημικών που είναι ύποπτα ότι προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους. Αν και θεωρείται για πολύ καιρό αβλαβές, το triclosan έχει εξεταστεί περισσότερο λόγω αλλαγής της επιστήμης. Σύμφωνα με το άρθρο του Washington Post το Απρίλιο του 2010, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων υιοθέτησε μια νέα στάση σχετικά με το triclosan μετά την επισκόπηση των επιστημονικών μελετών που δείχνουν ότι το triclosan μπορεί να διαταράξει το ενδοκρινικό σύστημα και να παράγει βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Ένας ιδιαίτερος κίνδυνος του triclosan είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί με το χλώριο στο νερό της βρύσης για να σχηματιστεί αέριο χλωροφόρμιο και άλλες επιβλαβείς ενώσεις.

ΤΕΑ-λαουρυλοθειικό

Το άλας τριαιθανολαμίνης του θειικού λαυρυλεστέρα, το ΤΕΑ-λαυρυλοθειικό περιλαμβάνεται στο σαμπουάν θείου 8 για να δρα ως επιφανειοδραστικό ή καθαριστικό μέσο. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων αναθεώρησης των συστατικών για τα καλλυντικά αξιολόγησε την ασφάλεια του ΤΕΑ-λαυρυλοθειικού οξέος και διαπίστωσε ότι είναι κατάλληλη για χρήση σε σαμπουάν και άλλα προϊόντα, υπό την προϋπόθεση ότι τα επίπεδα συγκέντρωσης διατηρούνται σε κατάλληλο εύρος, το οποίο αναφέρεται συχνότερα ως 35 έως 40% σε υδατικό διάλυμα .

Νάτριο Laureth Sulfate

Το θειικό λαουρέθιο του νατρίου είναι η αλκοολική μορφή του ξαδέλφου του, το λαυρυλοθειικό νάτριο. Μπορείτε να βρείτε τόσο σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας λόγω των αφριστικών και καθαριστικών ιδιοτήτων τους, για να μην αναφέρουμε το φθηνό κόστος τους. Αν και θεωρείται ασφαλέστερο και λιγότερο ερεθιστικό για τα μάτια και το δέρμα από το λαυρυλοθειικό νάτριο, το λαουρέθειο θειικό νάτριο εξακολουθεί να έχει το μερίδιό του, και ο συνεχιζόμενος διάλογος συνεχίζει να εξαντλείται όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του.

Lauramide DEA

Συμπεριλαμβανόμενος ως άλλος παράγοντας αφρισμού, η λαραραμίδη DEA είναι ένα μείγμα αιθανολαμιδίων του λαυρικού οξέος. Όπως και πολλά χημικά συστατικά, η λαουραμίδη DEA έχει δει το μερίδιό της σε αντιπαράθεση, με επιστημονικές μελέτες να υποστηρίζουν τόσο τη χρήση της όσο και την απαγόρευσή της. Αρκετές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης της Σειράς τεχνικών εκθέσεων του προγράμματος RTECS του Εθνικού Τοξικολογικού Προγράμματος του 1999, έχουν συνδέσει τη ϋΕΑ της λαουραμίδης με τον σχηματισμό όγκων σε εργαστηριακά ζώα.

Προερχόμενο από έλαιο καρύδας, το κοκοαμμοοξεικό άλας βρίσκεται σε πολλά σαμπουάν, σαπούνια και καλλυντικά. Σύμφωνα με τον πίνακα “Καλλυντικά συστατικά”, το cocoamphoacetate είναι ασφαλές όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τα επίπεδα συγκεντρώσεων του προϊόντος.

Cocoampoacetate