Παρενέργειες του εκχυλίσματος ρίζας panax ginseng

Αλλαγές στην αρτηριακή πίεση

Το Panax ginseng, που ονομάζεται επίσης ασιατικό ή κορεατικό ginseng, έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ δηλώνει ότι η ριζωμένη ρίζα ginseng έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του πυρετού, του πονοκέφαλου, της στειρότητας και της δυσπεψίας, καθώς και ότι θεωρείται ότι είναι ένας διεγερτικός παράγοντας. Ενώ το εκχύλισμα ρίζας παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές panax ginseng, δεν είναι χωρίς πιθανές παρενέργειες.

Χαμηλή ζάχαρη αίματος

Το εκχύλισμα ρίζας Panax ginseng μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, μειώνοντας ή αυξάνοντας την ανάγνωση. Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα για υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους πριν χρησιμοποιήσουν το ginseng.

Αιμορραγία

Το Ginseng είναι γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, καθιστώντας το ένα καλό συμπλήρωμα για τους διαβητικούς. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πρέπει να παρακολουθούνται στενά αν προστεθεί ως συμπλήρωμα η ρίζα ginseng panax. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ προτείνει τη λήψη του βοτάνου με τα τρόφιμα για να αποφευχθούν πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Estrogen-Like Επιδράσεις

Οι κολπικές αιμορραγίες και οι ρινορραγίες έχουν αναφερθεί με τη χρήση του ginseng και επειδή το ginseng μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση των φαρμάκων για την αραίωση του αίματος, οι ασθενείς με διαταραχές του αίματος ή οι οποίοι παίρνουν φάρμακα που προκαλούν πήξη αίματος πρέπει να δίνουν προσοχή όταν εξετάζουν το ενδεχόμενο προσθήκης εκχυλίσματος ρίζας panax ginseng στις δίαιτες .

Άλλες παρενέργειες

Η χρήση του ginseng είναι γνωστό ότι σχετίζεται με μετα-εμμηνοπαυσιακή αιμορραγία, ευαισθησία στο στήθος, μεγέθυνση αρσενικού στήθους, στυτική δυσλειτουργία και αύξηση της σεξουαλικής απόκρισης.

Λιγότερο συχνά, το εκχύλισμα ρίζας panax ginseng μπορεί να προκαλέσει ζάλη, πυρετό, κεφαλαλγία, καούρα, αίσθημα παλμών, αυξημένο καρδιακό ρυθμό, ναυτία, έμετο και πρήξιμο στα πόδια. Επιπλέον, εκείνοι με διπολική διαταραχή ενδέχεται να παρουσιάσουν μανιακά επεισόδια.

Επειδή panax είναι ένα φυτό της οικογένειας Araliacase, εκείνοι με γνωστές αλλεργίες σε αυτά τα φυτά θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση οποιουδήποτε μέρους του φυτού ginseng. Αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν δύσπνοια, κνησμό και εξανθήματα · η εισπνοή της σκόνης ρίζας του panax ginseng μπορεί να προκαλέσει καθυστερημένο ή άμεσο άσθμα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οίδημα των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου έχει συσχετιστεί με υψηλές δόσεις ginseng, όπως και η σύγχυση και η ανώμαλη διαστολή της κόρης. Παρόλο που τα στοιχεία είναι περιορισμένα, είναι πιθανό η μακροχρόνια χρήση του panax να προκαλέσει κατάθλιψη, αϋπνία, διέγερση και άγχος, καθώς και πονόλαιμο, σημεία δέρματος ή εξανθήματα, φαγούρα και διάρροια.

Αλλεργικές αντιδράσεις

Υψηλή Δοσολογία και Μακροχρόνια Χρήση