Πηγές κερατίνης

Φιάλες ζώων

Η κερατίνη είναι μια ινώδης δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ανθρώπινο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Είναι επίσης μέρος του ζωικού βασιλείου και βρίσκεται σε πτηνά, ρυάκια, αμφίβια και θηλαστικά. Χρησιμοποίησε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, ζωοτροφές και ίνες για υφάσματα. Η τελική χρήση της κερατίνης προσδιορίζεται από την πηγή των ινών κερατίνης.

Πρόβατα μαλλιά

Η κερατίνη μπορεί να βρεθεί στις οπλές των ζώων. Μπορεί να απορριφθεί ή να βράσει κάτω και να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία προϊόντων όπως κόλλα και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Το συγκολλητικό του χεριού εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την κατεργασία του ξύλου. Οι κοχλιωτές βόδιες για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ο τρόπος κατασκευής της κόλλας, σύμφωνα με το WoodBin, ένας ιστότοπος για την κατεργασία ξύλου DIY. Οι κονιοποιημένες οπλές χρησιμοποιούνται ως τροφικός παράγοντας στις ζωοτροφές. Μια μελέτη του 1946 από το Τμήμα Βιοχημείας του Κολλεγίου Γεωργίας του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison τροφοδοτούσε κοτόπουλα και αρουραίους με τρόφιμα που περιείχαν 30 έως 40 τοις εκατό κονιοποιημένες οπλές. Διαπίστωσαν ότι τα ζώα που ταΐζαν τα τρόφιμα που είχαν συμπληρωθεί με οπλές είχαν σημαντική ανάπτυξη.

Ανθρώπινο δέρμα

Μια εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας Keratec χρησιμοποιεί κερατίνη από ίνες μαλλιού για ορθοπεδικά, επισκευή ανθρώπινων ιστών και καταναλωτικά προϊόντα. Χρησιμοποιεί μια φυσική μορφή κερατίνης που ονομάζεται «Λειτουργική κερατίνη» για βιοϊατρικές χρήσεις. Έχει επίσης μια σειρά προϊόντων προσωπικής φροντίδας που κατασκευάζονται από την κερατίνη ινών μαλλί. Αυτά περιλαμβάνουν προϊόντα για το δέρμα, τα μαλλιά, το χέρι, τα νύχια, τα μάτια και τα πόδια.

Ιστοί αράχνης

Η κερατίνη είναι στο ανθρώπινο δέρμα και ένα πρόβλημα σε εργαστήρια και καθαρά δωμάτια. Η μόλυνση από κερατίνη, σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας Καρκίνου Fred Hutchinson, αποτελεί μια συνεχή μάχη στα εργαστήρια φασματομετρίας μάζας. Για να επιλυθεί το πρόβλημα, τα παλτά εργαστηρίου και τα γάντια πρέπει να φορεθούν ανά πάσα στιγμή στο εργαστήριο. Αυτό συμβαίνει επειδή η κερατίνη από το ανθρώπινο δέρμα ξεφλουδίζει εύκολα σε μια διαδικασία φυσικής αποβολής.

Μετάξι

Η πρωτεΐνη κερατίνης του ιστού της αράχνης είναι παρόμοια με την πρωτεΐνη κερατίνης μεταξιού σκουληκιού. Λόγω της χαμηλής φλεγμονώδους δυνατότητας της πρωτεΐνης μεταξιού, το μεταξωτό μετάξι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ράμματα χειρουργικής επέμβασης στα μάτια, τεχνητού τένοντα και συνδέσμων για χειρουργική επέμβαση γόνατος, σύμφωνα με το κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Η μεταξωτή πρωτεΐνη θεωρείται β-κερατίνη. Οι ίνες μετάξι χρησιμοποιούνται στην υγειονομική περίθαλψη, τα τρόφιμα, τα είδη ένδυσης και τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Η βρώσιμη ουσία μεταξιού μπορεί να απορροφήσει ανθρώπινα αμινοξέα, γεγονός που το καθιστά χρήσιμο στη βιομηχανία διατροφής, σύμφωνα με την Huzhou Aotesi Biochemical.