Σημεία και συμπτώματα απώλειας μυών

Υποσιτισμός

Η απώλεια μυών, ή η ατροφία, οφείλεται σε μυϊκή αδυναμία για μεγάλο χρονικό διάστημα ή από υποσιτισμό. Ο μυϊκός ιστός θα μειωθεί χύμα και το μήκος, με αποτέλεσμα την αισθητή απώλεια μεγέθους και ορισμού. Οι νευρολογικές ανεπάρκειες περιορίζουν το εύρος της κίνησης και μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια μεγέθους και δύναμης, προκαλώντας την ατροφία των μυών σας. Η σπατάλη των μυών μπορεί να εξουδετερώνει, ιδιαίτερα αν προκύπτει από υποσιτισμό που σχετίζεται με ασθένεια.

Περιορισμένη δραστηριότητα

Τα φυσικά συμπτώματα της σπατάλης των μυών που σχετίζονται με το υποσιτισμό περιλαμβάνουν απώλεια όρεξης, ζάλη κατά την παραμονή, χαμηλά επίπεδα σιδήρου και άλλες πρωτεΐνες αίματος, σημειώνει το «Εγχειρίδιο Merck». Οι ελλείψεις σε πρωτεΐνες και θερμίδες θα προκαλέσουν στο σώμα να σπάσει το μυ για να παρέχει τα αμινοξέα που χρειάζεται για να διατηρήσει τη λειτουργία των οργάνων. Οι παράγοντες που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση περιλαμβάνουν μειωμένη πρόσληψη τροφής ή ασθένεια που προκαλεί μείωση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών ή αυξημένη απώλεια θρεπτικών συστατικών, όπως ο καρκίνος. Η σπατάλη εμφανίζεται σταδιακά, ενώ οι αλλαγές γίνονται ορατές στις τιμές των εργαστηριακών δοκιμών πριν εμφανιστούν οποιαδήποτε φυσικά συμπτώματα. Αφεθεί χωρίς θεραπεία, η απώλεια μυών μπορεί να οδηγήσει σε νοσηρότητα ή θάνατο. Ασθένειες όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κοιλιοκάκη, υποσιτισμός πρωτεϊνικής ενέργειας, αλλεργία γλουτένης και καρκίνος μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα απορρόφησης θρεπτικών ουσιών και να οδηγήσουν σε σπατάλη μυών, σύμφωνα με το “Εγχειρίδιο Merck”.

Νευρολογικές αιτίες

Η σωματική δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας για τους μύες σας να παραμείνουν σε φόρμα, κατάλληλοι σε μέγεθος, τόνο και δυνατότητες. Τα συμπτώματα της σπατάλης μυών περιλαμβάνουν ορατή απώλεια βάρους, περιορισμένο ορισμό και απώλεια μυϊκής δύναμης. Οι καθιστικές δουλειές και ο τρόπος ζωής προάγουν την μυϊκή ατροφία επειδή η καθημερινή σας ρουτίνα δεν περιλαμβάνει δραστηριότητα που προκαλεί στους μύες σας να αναπτυχθούν ή να διατηρήσουν το σημερινό τους μέγεθος και επίπεδο αντοχής, σύμφωνα με τον οδηγό υγείας της New York Times. Εκτός από τη χαμηλή σωματική δραστηριότητα, οι εξουθενωτικές χρόνιες παθήσεις, όπως ο καρκίνος και τα σοβαρά εγκαύματα, που κρατούν τους πάσχοντες στο κρεβάτι, μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια μυϊκής μάζας, καθώς μπορεί να μειωθεί η σωματική δραστηριότητα που σχετίζεται με τη γήρανση.

Οι νευρολογικές αιτίες της σπατάλης μυών είναι σοβαρές και συμβαίνουν συχνά γρήγορα. Κάποια βλάβη στο νευρικό σας σύστημα περιορίζει τις φυσικές ικανότητες και την εμβέλεια της κίνησης και χάνει τη δύναμή σας. Τα συμπτώματα της νευρικής βλάβης και της απώλειας των μυών περιλαμβάνουν ανεξέλεγκτες συσπάσεις, μυϊκές κράμπες, μειωμένη δύναμη και αλλαγές στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, τις αναφορές του Εθνικού Ινστιτούτου Νευρολογικών Διαταραχών και του Εγκεφαλικού. Οι νευρολογικές ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν μυϊκή απώλεια περιλαμβάνουν τη μυασθένεια gravis, το σύνδρομο Guillain-Barré, τη νόσο του Lou Gehrig, τη μυϊκή δυστροφία και τους τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού, προσθέτει το «Εγχειρίδιο Merck».