Τα καλύτερα συμπληρώματα για ιογενείς ασθένειες

Echinacea

Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τη θεραπεία της ιογενούς ασθένειας. Σύμφωνα με το MayoClinic.com, οι ιοί είναι μικρότεροι από τα βακτηρίδια και απαιτούν πολλαπλασιασμό των ξενιστών, όπως του ανθρώπου. Αφού ένας ιός εισέλθει στο σώμα σας, μπορεί να εισβάλει στα κύτταρα σας και να αναλάβει τον έλεγχο των μηχανών των κυττάρων σας για να παράγει περισσότερους ιούς. Πριν λάβετε συμπληρώματα για να βοηθήσετε στη θεραπεία των ιογενών λοιμώξεων, μιλήστε με το γιατρό σας για πιθανές παρενέργειες, σωστή δοσολογία και πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων.

Όσχα

Η Echinacea, γνωστή και ως Echinacea angustifolia, είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα που μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά τις ιογενείς ασθένειες. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής, η echinacea χρησιμοποιείται για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας, όπως κρυολογήματα, γρίπη και άλλες λοιμώξεις. Η Echinacea, μέλος της οικογένειας Aster, είναι ένα ποώδες φυτό ανθοφορίας, έχει μια γλυκιά, πικάντικη και απαλή γεύση και έχει ψυχτικές, ξηραντικές και διεγερτικές τάσεις. Αρκετά μέρη του φυτού, ειδικά οι ρίζες, οι σπόροι και τα λουλούδια, χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς. Ο Δρ. Γουίλιαμ Α. Μίτσελ Τζούνιορ, φυσιοθεραπευτής και συγγραφέας του βιβλίου “Φυτοθεραπεία στην πράξη”, δηλώνει ότι η εχινάκεα αναστέλλει ένα ένζυμο που ονομάζεται υαλουρονιδάση, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης των ιών στο σώμα σας. Η Echinacea είναι ένας αντιιικός, αντιβακτηριακός, αντιφλεγμονώδης και τροποποιητής του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γλυκόριζα

Ο δρ Sharol Tilgner, ένας φυσιοθεραπευτής και συγγραφέας του βιβλίου «Φυτοθεραπεία από την καρδιά της γης» δηλώνει ότι ο osha, επίσης γνωστός ως Ligusticum porteri, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τη θεραπεία της εξασθενητικής ιογενούς αναπνευστικής νόσου που σχετίζεται με Σημαντικές ποσότητες βλέννας και συμφόρησης στους ιστούς σας. Ο Osha, μέλος της οικογένειας Parsley, είναι ένα αντιιικό, διαφαιρικό και διουρητικό που έχει ιδιότητες διεγέρσεως του ανοσοποιητικού συστήματος. Το Osha, το οποίο είναι ένα πολυετές βότανο που αναπτύσσεται στα βραχώδη βουνά και σε άλλα μέρη της νοτιοδυτικής Βόρειας Αμερικής, έχει μια αρωματική μυρωδιά και διαθέτει τάσεις στεγνώματος και θέρμανσης. Οι ασκούντες τη βοτανική ιατρική χρησιμοποιούν τη ρίζα του φυτού για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πολυάριθμων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ιογενούς ασθένειας. Εκτός από τη χρήση για χρόνιες ιογενείς ασθένειες, ο osha μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη θεραπεία πονόδοντων, σημειώνει ο Tilgner.

Το γλυκόριζα είναι ένα ποώδες πολυετές φυτό που ευρίσκεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας. Το Licorice, γνωστό και ως Glycyrrhiza glabra, έχει γλυκιά, θρεπτική γεύση, έχει τάσεις υγρασίας και ευδοκιμεί σε βαθύ, εύφορο έδαφος με πλήρη έκθεση στον ήλιο. Οι μακριές, κυλινδρικές ρίζες και ριζώματα ή υπόγειοι μίσχοι του φυτού χρησιμοποιούνται ιατρικά. Το Tilgner δηλώνει ότι η γλυκόριζα είναι ένας αντιιικός, αντιβακτηριακός, τροποποιητής του επινεφριδιακού συστήματος, αποχρεμπτικό, αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό που αναστέλλει την ανάπτυξη των ιών, βοηθά στη βελτίωση των ανεπαρκειών του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά στη θεραπεία της χρόνιας κόπωσης και της ιογενούς ηπατίτιδας. Σύμφωνα με τον Dr. Michael T. Murray, φυσιοθεραπευτή και συγγραφέα του βιβλίου «Η θεραπευτική δύναμη των βοτάνων», η γλυκόριζα απενεργοποιεί ανεπανόρθωτα τον ιό του απλού έρπητα 1 και μειώνει τον χρόνο και τον πόνο που σχετίζονται με τις κρύες πληγές και τον έρπη των γεννητικών οργάνων. Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, θα πρέπει να αποφύγετε τα συμπληρώματα που περιέχουν γλυκόριζα.