T-ball δραστηριότητες καθοδήγησης

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το T-ball είναι ένα παιχνίδι που παίζεται σε όλο τον κόσμο από παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών. Είναι το αθλητικό στοίχημα για το μπέιζμπολ και το softball, λέει ο Bing Broido, συγγραφέας του οδηγού για τα παπούτσια του Tee Ball. Το T-ball είναι μια τροποποιημένη έκδοση του μπέιζμπολ, που παίζεται χωρίς ρίψη. Αντ ‘αυτού, οι παίκτες χτύπησαν την μπάλα από ένα ρυθμιζόμενο μπλουζάκι. Οι περισσότερες ομάδες t-ball προπονούνται από ενδιαφερόμενους γονείς με ποικίλους βαθμούς εμπειρίας t-ball. Οι προπονητές εθελοντών δεν επικεντρώνονται στη νίκη ή την απώλεια, αλλά σε δραστηριότητες για τη διδασκαλία των θεμελιωδών παιδιών του μπέιζμπολ, του αθλητισμού και της αγάπης του παιχνιδιού.

Διδασκαλία της σύλληψης και της ρίψης

Για να εργαστείτε για την ταχύτητα και την ακρίβεια της ρίψης και της σύλληψης, τα παιδιά πρέπει να σχηματίζουν δύο κύκλους που θα αγωνίζονται ο ένας τον άλλον. Το μέγεθος των κύκλων θα εξαρτηθεί από τις ηλικίες και τα επίπεδα δεξιοτήτων των παικτών. Ο πρώτος παίκτης σε κάθε κύκλο θα πετάξει την μπάλα στο επόμενο και μετά θα καθίσει αμέσως. Ο δεύτερος παίκτης γυρίζει και ρίχνει τη μπάλα στο παίκτη στην άλλη πλευρά και κάθεται. Το αντικείμενο είναι να είναι ο πρώτος κύκλος που κάθεται κάτω. Αν μια μπάλα βγει από τον κύκλο, ο παίκτης που τον πιάνει πρέπει να επιστρέψει στον κύκλο πριν το ρίξει στον επόμενο παίκτη: Τοποθετήστε ένα μεγάλο κιβώτιο, ψυγείο ή άλλο δοχείο σε μία από τις βάσεις και αφήστε τα παιδιά να ρίξουν ή να αναπηδήσουν Μπάλα από το outfield. Ο Broido προτείνει τη μετατροπή της δραστηριότητας σε παιχνίδι δίνοντας 10 πόντους για να πάρει τη μπάλα στο δοχείο, πέντε βαθμούς για το χτύπημα του δοχείου και ένα σημείο για την πλησιέστερη αναπήδηση. Αυτή η δραστηριότητα θα βοηθήσει τους παίκτες να μάθουν να ρίχνουν την ακρίβεια.

Διδασκαλία Fielding

Τα παιδιά μπορεί να έχουν τον φόβο ότι οι σφαίρες τους χτυπούν, καθιστώντας δύσκολο να μάθουν δεξιότητες πεδίου. Όταν χτυπάτε τις μπάλες στους παίκτες – ή να τους πιάσετε, τα λεωφορεία πρέπει να ξεκινούν με λαστιχένιες μπάλες ή σπογγώδεις μπάλες για να μειώσουν αυτόν τον φόβο, προχωρώντας σταδιακά στις μπάλες του τένις και τις μαλακές μπάλες τένις. Αφήστε τα παιδιά να βάλουν τα γάντια τους στην άκρη και, χρησιμοποιώντας τις μαλακές μπάλες, χτυπήστε τους γηραιότερους ή κυλήστε τη σφαίρα σε αυτές, ώστε να μπορούν να σηκώσουν και να ρίξουν πίσω τα γυμνά χέρια. Στη συνέχεια, χτυπήστε τις μπάλες προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά των παικτών στις θέσεις infield. Επιμείνετε στη στάση του πεδίου: σκαρφαλώνετε προς τα εμπρός, ανοίγετε και κατεβάζετε το γάντι. Ο πλησιέστερος παίκτης στη σφαίρα θα πρέπει να το πετάξει κινώντας με ένα βήμα-βάζοντας ή περπατώντας με καβούρια, με τρία ή τέσσερα βήματα προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά και στη συνέχεια το ρίχνοντας πίσω.

Διδασκαλία βάσης

Η λειτουργία των βάσεων μπορεί να είναι συναρπαστική για τα ενεργητικά παιδιά. Έχουν δύο παίκτες και οι δύο να ξεκινήσουν στο σπίτι πιάτο, προτείνει η ιστοσελίδα T-Ball ΗΠΑ. Ένας παίκτης τρέχει προς την πρώτη βάση και ο άλλος απογειώνεται προς τον τρίτο. Ο αγώνας είναι για να δει ποιος το κάνει πίσω στο σπίτι πιάτο πρώτα και βήματα σε όλες τις βάσεις. Για να βεβαιωθείτε ότι οι παίκτες δεν συγκρούονται στη δεύτερη βάση, κάντε το βήμα πρώτης βάσης στην εξωτερική γωνία της τσάντας και το τρίτο βήμα του δρομέα στην εσωτερική γωνία.

Διδασκαλία μάχης

Οι προπονητές θα πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνουν περιόδους μάχης σε πρακτική t-ball. Ενώ οι άλλες δραστηριότητες προγύμνασης συμβαίνουν με άλλους γονείς εθελοντές που εποπτεύουν, τραβήξτε τα παιδιά από το πεδίο ένα προς ένα για να εργαστούν για την στάση τους και την κούνια. Αργότερα, δώστε σε κάθε παιδί πολλές πιθανότητες να χτυπήσει την μπάλα από το τσάι χωρίς να ανησυχείτε για το τρέξιμο στην πρώτη βάση. Αυτό θα δώσει στα παιδιά τόσο την πρακτική νίκης όσο και την άσκηση. Στο τέλος της πρακτικής σας, παίξτε ένα σύντομο παιχνίδι τουλάχιστον δύο συμμετοχών για να επιτρέψετε στα παιδιά να τα βάλουν όλα μαζί.