Απλούς κανόνες για τα γεγονότα του στίβου και του πεδίου

Βασικοί κανόνες εκκίνησης και τελειώματος

Οι κανόνες για τα γεγονότα του στίβου και του αγώνα έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τους συμμετέχοντες ασφαλή και ασφαλή ενώ αγωνίζονται. Ενώ τα γεγονότα στίβου και τα μακρινά γεγονότα μπορεί να έχουν σύνθετους κανόνες και βιβλία κανόνων, βασικά συμβάντα, όπως ο σπριντ και η μεγάλη απόσταση, έχουν μόνο μερικούς βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται από όλους τους συμμετέχοντες. Η μη τήρηση των βασικών κανόνων του στίβου και του πεδίου μπορεί να οδηγήσει σε αυτόματη απάλειψη.

Βασικοί κανόνες αγώνα αναμετάδοσης

Οι κανόνες εκκίνησης και τερματισμού τροχιάς και πεδίου έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν στους θεατές καθώς και στους αγωνιζόμενους μια σαφή ένδειξη του πότε ξεκίνησε και τελείωσε ένας αγώνας. Για τους δρομείς και τους δρομείς απόστασης, κάθε δρομέας παίρνει μια ξεχωριστή λωρίδα εκκίνησης. Ενώ κάποιες λωρίδες είναι κλιμακωτές για να αντισταθμίσουν την πρόσθετη περιφέρεια που βρίσκεται στην πίστα, τα σύντομα σπριντ έχουν τους δρομείς να ευθυγραμμίζονται στο ίδιο σημείο στην πίστα. Μια γραμμή εκκίνησης είναι σαφώς επισημασμένη και δεν μπορεί να διασταυρωθεί μέχρι να σβήσει ένα όπλο εκκίνησης. Μια λανθασμένη εκκίνηση μπορεί να συμβεί μόνο μία φορά. Αν ένας διπλός σφάλλος του αγώνα αποκλείεται από τον αγώνα. Η γραμμή τερματισμού συχνά σημειώνεται με μια γραμμή στο έδαφος καθώς και ένα κομμάτι κορδέλας ή ταινίας. Ο αγωνιζόμενος που διασχίζει πρώτα τη γραμμή τερματισμού είναι ο νικητής.

Βασικοί κανόνες βολής λήψης

Οι βασικοί κανόνες αγώνων αναμετάδοσης απαιτούν από τους δρομείς να χρησιμοποιούν έναν τύπο σκυταλοδρομίας κατά τη διάρκεια των αγώνων τους. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να εμφανιστεί ταινία συγκράτησης ή ξένο υλικό στη σκυτάλη για να δώσει στους αγωνιζόμενους ένα αθέμιτο πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η μη τήρηση αυτών των κανόνων θα οδηγήσει συχνά σε άμεση απαγόρευση. Ένας άλλος κανόνας αγώνα αναμετάδοσης περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο οι δρομείς λαμβάνουν τη σκυτάλη από άλλους δρομείς. Εάν αφήσετε τη σκυτάλη, μπορείτε να τη σηκώσετε και να συνεχίσετε κατά τη διάρκεια της φυλής σας. Ωστόσο, εάν πιάσετε τη σκυτάλη από έναν δρομέα σε ένα σημείο χωρίς αγωνιστική θέση στην ιπποδρομία, η ομάδα σας θα αποκλειστεί.

Το Shot put είναι ένα γεγονός του στίβου και του πεδίου που απαιτεί να σπρώξετε μια μπάλα βαρέων μετάλλων όσο μπορείτε μακριά από το σώμα σας. Η απόσταση καταγράφεται και μετράται σε σχέση με άλλους συμμετέχοντες. Εάν είστε άντρας, η μπάλα σου πρέπει να έχει βάρος 16 λίβρες. Αν είστε γυναίκα, η μπάλα σας πρέπει να έχει βάρος 8,8 λίβρες. Για να βάλετε νομικά την μπάλα, πρέπει να τοποθετήσετε την μπάλα στο λαιμό σας και να την απομακρύνετε από το σώμα σας χρησιμοποιώντας το χέρι σας. Οι αγωνιζόμενοι στέκονται σε έναν κύκλο με ακτίνα 7 ποδιών που δεν μπορεί να διασταυρωθεί κατά την τοποθέτηση της βολής. Εάν ένας παίκτης διασχίσει τη γραμμή θα αποκλειστεί από τον αγώνα.