Ασκήσεις ομαδικής οικοδόμησης για συναντήσεις προσωπικού

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η εκμάθηση της αποτελεσματικής εργασίας σε ένα ομαδικό περιβάλλον συνεπάγεται διαφορετικές απαιτήσεις από το να λειτουργεί με επιτυχία ως μεμονωμένος συνεργάτης. Πολλά έργα αποτυγχάνουν επειδή τα μέλη της ομάδας δεν έχουν μάθει πώς να μοιράζονται, να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, σύμφωνα με τον Scott Berkun, διευθυντή έργου της Microsoft και συγγραφέα του “Making Things Happen-Mastering Project Management”. Οι άνθρωποι περνούν από τα τυπικά στάδια της μάθησης για να συνεργαστούν.

Αλλαγή βασικής συμπεριφοράς

Ο Marshall Goldsmith της “Επιθεώρησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ” προτείνει μια ομάδα για την οικοδόμηση συναντήσεων προσωπικού που επικεντρώνεται στη βελτίωση μιας βασικής συμπεριφοράς των μελών της ομάδας. Η δραστηριότητα διαρκεί αρκετές συναντήσεις προσωπικού και ξεκινά από τον προσδιορισμό του βαθμού στον οποίο τα μέλη της ομάδας πιστεύουν ότι η απόδοση της ομάδας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ή τις προσδοκίες. · Τα μέλη της ομάδας απαριθμούν δύο βασικές συμπεριφορές που επηρεάζουν την απόδοση του έργου που όλοι μπορούν να βελτιώσουν. Τοποθετήστε κάθε πρόταση σε μια κύρια λίστα και ζητήστε από την ομάδα να ψηφίσει τη μία αλλαγή που θα έδειχνε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Τα μέλη της ομάδας συζητούν τη συμπεριφορά αρκετά λεπτομερώς ώστε να επιτρέπουν σε κάθε μέλος να εντοπίσει συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη συμπεριφορά του. Για τις επόμενες τέσσερις συνεδριάσεις του προσωπικού, τα μέλη πρέπει να παρέχουν παραδείγματα αλλαγών συμπεριφοράς και επιπτώσεων στην απόδοση.

Λογικό παζλ

Ένα λογικό παζλ, που ονομάζεται επίσης παζλ του Einstein ή Carroll, προσφέρει ενδείξεις που, όταν αναλύονται προσεκτικά, οδηγούν σε λύση, σύμφωνα με το BrainBashers.com. Ανάλογα με το μέγεθος της συνάντησης του προσωπικού σας, διαιρέστε σε ομάδες από πέντε έως επτά άτομα. Δώστε στον κάθε άνθρωπο μια ένδειξη από το παζλ. Για παράδειγμα, στο παζλ softball του Πανεπιστημίου της πολιτείας της Καλιφόρνια στο Pomona, ένα άτομο κατέχει την ένδειξη: “Μία από τις θέσεις εκτός πεδίου παίζεται είτε από την Perry είτε από την Sue.” Ρωτήστε την ομάδα να μοιραστεί ενδείξεις. Στο παράδειγμα του παιχνιδιού softball, ζητήστε από την ομάδα να προσδιορίσει τα ονόματα κάθε παίκτη και τη θέση του. Πολλές ομάδες μπορούν να ανταγωνιστούν. Στη συνέχεια, ζητήστε από τα μέλη της ομάδας να εντοπίσουν στρατηγικές που βοήθησαν ή εμπόδισαν την επίλυση του προβλήματος.

Επιβίωση

Δημιουργήστε ένα σενάριο που τοποθετεί τα μέλη της ομάδας σε μια δύσκολη κατάσταση, όπως μια πλησίον δασική πυρκαγιά. Δώστε στην ομάδα γενικές πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και τους πόρους της · Ζητήστε από την ομάδα να δημιουργήσει μια λίστα με στοιχεία που πρέπει να ληφθούν όταν τα μέλη εγκαταλείπουν την καμπίνα που βελτιώνει τις πιθανότητες επιβίωσης. Ξεκινήστε την άσκηση ομαδικής οικοδόμησης με το brainstorming μακρύ κατάλογο πιθανών αντικειμένων. Στη συνέχεια, η ομάδα προσπαθεί να μειώσει τη λίστα σε 10 αντικείμενα μέσω της συνεργασίας και της επικοινωνίας.