Εκτάσεις για τον ομοιόδοξο μυ

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο ωμοειδοειδής μυς είναι ένας μικρός μυς στο λαιμό που προέρχεται από το ανώτερο άκρο της ωμοπλάτης και εισέρχεται στο υοειδές οστό, το οποίο αγκυρώνει τη γλώσσα. Το ομοειδοειδές καταστέλλει και σταθεροποιεί το υοειδές οστό, το μη καλυμμένο οστό που βρίσκεται ανάμεσα στο πηγούνι και τον θυρεοειδή χόνδρο που παρέχει τις βάσεις για την ομιλία. Τραυματισμό ή σφίξιμο στο μυ μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στον αυχένα και τον ώμο. Λόγω της θέσης της βαθιά στον αυχένα, ο ογκοειδής μυς μπορεί να είναι δύσκολο να απομονωθεί και να τεντωθεί.

Head Tilt Stretch

Για να κάνετε το τέντωμα της κεφαλής, να σταθείτε ή να καθίσετε όρθιοι με τα χέρια σας να κρέμονται ακριβώς δίπλα στον κορμό σας. Τεντώστε το σωστό μυοειδές μυ, πιέζοντας το δεξί σας χέρι προς το δάπεδο, σαν να το πιέζετε σε ένα τραπέζι. Απομονώστε την κίνηση έτσι ώστε να κινείται μόνο το δεξί χέρι και το σώμα σας παραμένει σταθερό και ουδέτερο. Αυτή η ενέργεια απομακρύνει τον ώμο από το αυτί. Αφήνοντας το χέρι και το σώμα στη θέση του, φέρτε απαλά το αριστερό αυτί προς τον αριστερό ώμο. Μόλις φτάσετε στο πλήρες εύρος κίνησης, κρατήστε τη θέση για 30 έως 45 δευτερόλεπτα. Αφήστε αργά το τέντωμα, φέρνοντας το κεφάλι σας όρθιο. Επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά για να τεντώσετε τον αριστερό ομοιόοδο μυ.

Head Tilt και Grasp Stretch

Μια παραλλαγή στο τέντωμα κλίσης της κεφαλής, πιάνοντας ένα τραπέζι μπορεί να σας βοηθήσει να απομονώσετε τον ογκοειδοειδή μυ και να διατηρήσετε τη σωστή θέση του σώματος. Το τέντωμα απαιτεί μια ράβδο ή μια επιφάνεια με μια τραβήξιμη άκρη – όπως ένα τραπέζι – στο ύψος του μηρού. Για να τεντώσετε τον σωστό μυκοειδές μυ, σταθείτε με τη δεξιά πλευρά δίπλα στο τραπέζι. Πιάστε τη γωνία της επιφάνειας του τραπεζιού με το δεξί σας χέρι. Κάντε προσεκτικά το αριστερό σας αυτί προς τον αριστερό σας ώμο. Μόλις φτάσετε στο πλήρες εύρος κίνησης, κρατήστε τη θέση για 30 έως 45 δευτερόλεπτα. Αφήστε αργά το τέντωμα, φέρνοντας το κεφάλι σας όρθιο. Επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά για να τεντώσετε τον αριστερό ομοιόοδο μυ.

Head Tilt και Hand Press Stretch

Τεντώστε τον ώμο σας με το χέρι σας στέκεται ή κάθεστε όρθιοι με τα χέρια σας κρέμονται από τις πλευρές σας. Τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι ακριβώς κάτω από το δεξί σας κολάρο με τα δάχτυλά σας στραμμένα προς την κορυφή του δεξιού ώμου. Πιέστε ελαφρά προς τα κάτω, εφαρμόζοντας ελαφριά πίεση στο πάνω μέρος των θωρακικών μυών. Γείρετε το κεφάλι σας ελαφρώς πίσω και προς τα αριστερά. Κρατήστε αυτή τη θέση για 30 έως 45 δευτερόλεπτα. Αφήστε αργά το τέντωμα, φέρνοντας το κεφάλι σας όρθιο. Επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά για να τεντώσετε τον αριστερό ομοιόοδο μυ.

Πότε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας

Μπορεί να εμφανιστεί πόνος ή σπασμοί στον μυοειδοειδή μυ, μετά από έντονη χρήση, όπως υπερβολικός έμετος ή όταν υπάρχει φλεγμονώδης κατάσταση. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο λαιμό, το σαγόνι, τον ώμο, την περιοχή της κλειδαριάς, το χέρι και το χέρι. Εάν οι ασκήσεις τέντωσης δεν ανακουφίσουν τον πόνο ή την ενόχληση, συμβουλευτείτε τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης για συμβουλές και θεραπεία.