Οι μέσες θερμίδες ανά ημέρα έπρεπε να είναι υγιείς

Για γενική υγιεινή διατροφή, πολλοί ειδικοί της διατροφής συστήνουν την κατανάλωση τριών γευμάτων και δύο έως τριών σνακ ημερησίως. Γιατί? Η κατανάλωση συχνότερων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας διατηρεί το μεταβολισμό σας αυξημένο και το σώμα σας ενεργοποιείται από το πρωί μέχρι τη νύχτα. Οι θερμίδες πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ανάγκες σε θερμίδες δεν είναι ενιαίες, αλλά υπάρχουν γενικές οδηγίες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες άνδρες και γυναίκες.

Οι εκτιμώμενες ενεργειακές απαιτήσεις (EER) είναι η διατροφική πρόσληψη ενέργειας που μετράται σε θερμίδες που απαιτείται για τη διατήρηση της ενεργειακής ισορροπίας σε υγιείς, μέτρια ενεργούς Αμερικανούς. Υπάρχουν EER για κάθε ηλικιακή ομάδα. Μια μεγάλη ανάπτυξη συμβαίνει το πρώτο έτος της ζωής. Μετά από αυτό, η ανάπτυξη επιβραδύνεται μέχρι την ηλικία των 4. Τα αρσενικά και τα θηλυκά ηλικίας 1 έως 3 ετών, κανονικού βάρους, περίπου 27 κιλά, χρειάζονται 1.046 και 992 θερμίδες για τη διατήρηση της υγείας, αντίστοιχα. Όταν τα παιδιά φτάσουν στην ηλικία των 4 ετών, οι ανάγκες σε θερμίδες αυξάνονται δραματικά. Οι άνδρες και οι γυναίκες ηλικίας 4 έως 8 ετών, κανονικού βάρους, περίπου 44 κιλά, χρειάζονται 1.742 και 1.642 θερμίδες ημερησίως, αντίστοιχα. Και οι δύο ομάδες απαιτούν περισσότερη πρωτεΐνη από τους ενήλικες ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους, γι ‘αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα τρόφιμα που καταναλώνουν τα βρέφη και τα παιδιά να είναι θρεπτικά.

Η εφηβεία είναι η περίοδος ζωής μεταξύ 11 και 21 ετών. Ο χρονοδιάγραμμα της εφηβείας και οι ρυθμοί ανάπτυξης ποικίλλουν σημαντικά. Η εφηβεία μπορεί να αρχίσει ήδη από την ηλικία των 10 ετών για τα κορίτσια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα αρσενικά φέρουν διπλάσια μυς από τα θηλυκά, και τα θηλυκά κερδίζουν αναλογικά περισσότερο λίπος. Τα αρσενικά ηλικίας 9 έως 13 ετών, μέσου ύψους και βάρους, ή περίπου 57 ίντσες και 79 λίβρες, απαιτούν 2.279 θερμίδες ημερησίως. Τα θηλυκά, ηλικίας 9 έως 13 ετών, μέσου ύψους και βάρους, ή περίπου 57 ίντσες και 81 λίβρες, χρειάζονται λιγότερες θερμίδες, περίπου 2.071 ημερησίως για βέλτιστη υγεία · η θερμιδική ανάγκη άλματος τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες ηλικίας 14 έως 18 ετών, όταν Παρουσιάζονται κρούσματα ανάπτυξης. Τα αρσενικά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, περίπου 68 ίντσες και 134 λίβρες, απαιτούν 3.152 θερμίδες ημερησίως. Τα θηλυκά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, περίπου 64 ίντσες ψηλά και 119 κιλά, απαιτούν περίπου 2.370 θερμίδες ημερησίως.

Οι νέοι ενήλικες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, απαιτούν περισσότερες θερμίδες για να είναι υγιείς από αργότερα στη ζωή. Τα αρσενικά, περίπου 70 εκατοστά ύψος και 154 λίβρες., Χρειάζονται σχεδόν 3.100 θερμίδες ημερησίως. Τα θηλυκά με μέσο ύψος και βάρος (64 ίντσες και 126 λίβρες) χρειάζονται ακόμα περισσότερη ενέργεια από ό, τι όταν ήταν εφήβους – μόλις πάνω από 2.400 θερμίδες ημερησίως. Η ενέργεια ή η θερμιδική ανάγκη ποικίλλει σημαντικά κατά την ενηλικίωση και εξαρτάται από το βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας, τον βασικό μεταβολικό ρυθμό και άλλους παράγοντες. Για να είναι υγιής, μετά την ηλικία των 30 ετών, τα περισσότερα αρσενικά απαιτούν από 2.200 έως 3.000 θερμίδες και οι γυναίκες από 1.600 έως 2.400. Το EER μειώνεται κατά περίπου 10% κάθε δεκαετία πέραν της ηλικίας 30. Το σχετικό σωματικό βάρος (απώλεια, σταθερότητα, κέρδος) είναι ο προτιμώμενος δείκτης των ενεργειακών αναγκών ή / και της επάρκειας.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Βρέφη και Παιδιά

Εφήβους

Ενήλικες