Παρενέργειες του percocet

Το percocet, το οποίο πωλείται υπό τη γενική ονομασία oxycodone και acetaminophen, είναι ένα φάρμακο που αντιμετωπίζει μέτριο έως σοβαρό πόνο, σύμφωνα με το Drugs.com. Ενημερώστε το γιατρό σας σχετικά με τις προϋπάρχουσες ιατρικές σας καταστάσεις, εάν καταναλώνετε οινόπνευμα και εάν έχετε ιστορικό τοξικομανίας πριν πάρετε το Percocet. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του Percocet και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές.

Επειδή το Percocet είναι ναρκωτική ουσία, μπορεί να εξαρτάται από αυτό. Σύμφωνα με το RxList.com, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε σύγχυση, αναταραχή, νευρικότητα ή ψευδαίσθηση (βλέποντας ή ακούγοντας πράγματα που δεν υπάρχουν). Τα προβλήματα στον ύπνο και την αγωνία είναι άλλες ψυχιατρικές παρενέργειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να έχετε τόσο σοβαρή κατάθλιψη που αρχίζετε να αναπτύσσετε αυτοκτονικές σκέψεις ή συμπεριφορές. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα.

Η υπερβολική δόση του Percocet μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ηπατική βλάβη. Σύμφωνα με το Drugs.com, το Percocet περιέχει 650 χιλιοστόγραμμα ακεταμινοφαίνης και η μέγιστη δόση για τους ενήλικες είναι 1000 χιλιοστόγραμμα ανά δόση ή 4000 χιλιοστόγραμμα ημερησίως. Σημάδια υπερβολικής δόσης του Percocet περιλαμβάνουν υπνηλία, εντοπισμό των μαθητών, σύγχυση, κρύο δέρμα, λιποθυμία, αδύναμος παλμός ή διακοπή της αναπνοής. Μπορεί να προκύψει ναυτία, έμετος, μπλε χείλη, μυϊκή αδυναμία και ακόμη και κώμα. Στην ατυχή περίπτωση, υπερβολική δόση του Percocet, καλέστε το γιατρό σας να σας αποβάλει με ασφάλεια από αυτό το φάρμακο.

Το percocet μπορεί να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό σας και να οδηγήσει σε βραδυκαρδία (αργούς καρδιακούς παλμούς), αίσθημα παλμών (ακανόνιστος καρδιακός παλμός) ή ταχυκαρδία (γρήγοροι καρδιακοί παλμοί), δηλώνει το RxList.com. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την αρτηριακή σας πίεση και να οδηγήσει σε υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση), υπόταση (χαμηλή αρτηριακή πίεση) ή ορθοστατική υπόταση (χαμηλή αρτηριακή πίεση με αλλαγές στη θέση).

Σύμφωνα με το Drugs.com, το Percocet μπορεί να βλάψει την σκέψη σας ή να επιβραδύνει τους χρόνους αντίδρασης. Προχωρήστε με προσοχή εάν αποφασίσετε να οδηγήσετε ή να χρησιμοποιήσετε άλλο βαρέα εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το RxList.com, το Percocet μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό σας σύστημα (στόμα, στομάχι, οισοφάγο, ήπαρ, πάγκρεας και έντερα) με επιβλαβή τρόπο. Μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία, στομαχικό άλγος ή οίδημα, διάρροια ή ξηροστομία. Ναυτία, έμετος, παγκρεατίτιδα (φλεγμονή του παγκρέατος), εντερική απόφραξη ή ειλεός (παράλυση των εντέρων σας) είναι άλλες επιπλοκές στο πεπτικό σας σύστημα.

Ψυχιατρικές παρενέργειες

Υπερβολική δόση

Καρδιακά προβλήματα

Βλάβη

Επιδράσεις στο πεπτικό σας σύστημα

Αλλεργική αντίδραση

Μπορεί να εμφανίσετε αλλεργική αντίδραση στο Percocet. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν το πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών ή του λαιμού. Αυτό το πρήξιμο μπορεί να συμβάλει στην δυσκολία στην αναπνοή. Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε καλές επιφάνειες στο δέρμα σας (κυψέλες). Στην ατυχή περίπτωση να αναπτύξετε αυτά τα συμπτώματα, να πάρετε άμεση ιατρική βοήθεια για να περιορίσετε αυτά τα συμπτώματα και να σας βοηθήσουν να αναπνεύσετε.

Το RxList.com αναφέρει ότι μπορείτε επίσης να αναπτύξετε τρόμο, σπασμούς, οίδημα εγκεφάλου (εγκεφαλικό οίδημα) και ηλεκτρολύτες (ανόργανα άλατα στο σώμα σας, όπως το κάλιο). Το percocet μπορεί να επηρεάσει την ακοή σας και να οδηγήσει σε εμβοές (χτύπημα στα αυτιά σας) ή ακόμα και απώλεια ακοής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Percocet μπορεί επίσης να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα πρωτεϊνών στα ούρα σας. Η αναπνευστική καταστολή, η αυξημένη πίεση μέσα στο κρανίο και η νόσος του ήπατος είναι άλλες φυσικές παρενέργειες.

Άλλες φυσικές παρενέργειες