Σημάδια κινδύνου σε ένα αγέννητο μωρό

Έλλειψη κίνησης

Η ταλαιπωρία για ένα αγέννητο μωρό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, αλλά συνήθως σημαίνει έλλειψη οξυγόνου. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μητρική έλλειψη οξυγόνου, πρόβλημα με τον πλακούντα ή τον ομφάλιο λώρο ή πρόβλημα με το μωρό. Οι περισσότερες γυναίκες λαμβάνουν ρουτίνες που επιτρέπουν στον γιατρό τους να ελέγχουν για προβλήματα με το μωρό, όπως οι ανωμαλίες του ομφάλιου λώρου ή οι δυσπλασίες. Οι περισσότερες γυναίκες παρακολουθούνται επίσης κατά τη διάρκεια της εργασίας και της παράδοσης για να παρακολουθήσουν σημάδια εμβρυϊκής δυσφορίας. Εάν το αγέννητο μωρό σας βρίσκεται σε δυσκολία, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει την παράδοση έκτακτης ανάγκης με καισαρική τομή.

Αιμορραγία

Αφού αρχίσετε να αισθάνεστε το μωρό σας να κινείται, θα παρατηρήσετε αρκετά τακτικά πρότυπα δραστηριότητας. Θα υπάρξουν στιγμές που αισθάνεστε μικρή ή καθόλου κίνηση, επειδή το μωρό σας κοιμάται. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε παρατεταμένο χρονικό διάστημα όταν το μωρό σας δεν κινείται, ενημερώστε τον μαιευτή σας. Μερικοί γιατροί ζητούν από τις μητέρες να “μετρήσουν τα κλωτσάκια” κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης: Θα καταγράψετε τον αριθμό των φορών που το μωρό σας χτυπάει σε μία ώρα, όπως σας έχει δώσει ο μαιευτήρας σας.

ΠΑΛΜΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Η κολπική αιμορραγία μπορεί να είναι ένα σημάδι του προγεννητικού πλακούντα ή μιας αποκοπής του πλακούντα, και τα δύο μπορεί να είναι σοβαρά για εσάς και το μωρό σας. Εάν παρατηρήσετε κολπική αιμορραγία, καλέστε τον μαιευτήρα σας. Εάν έχετε βαριά κολπική αιμορραγία που εμφανίζεται ξαφνικά, αναζητήστε αμέσως επείγουσα περίθαλψη.

Δειγματοληψία κεφαλής εμβρύου

Το καρδιακό ρυθμό του μωρού σας θα παρακολουθείται κατά τη διάρκεια των συνήθων επισκέψεων μαιευτή σας. Ο καρδιακός ρυθμός του μωρού σας θα παρακολουθείται επίσης για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας ανταποκρίνεται καλά στις πιέσεις της εργασίας και της παράδοσης. Εάν ο καρδιακός ρυθμός του μωρού σας είναι πολύ γρήγορος ή πολύ αργός ή συμπεριφέρεται ασυνήθιστα, το μωρό σας μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια συσπάσεων είναι φυσιολογικό ο καρδιακός ρυθμός του μωρού σας να επιβραδύνεται, αλλά θα πρέπει να επανέλθει στο φυσιολογικό γρήγορα μετά τη λήξη της συστολής. Ένας φυσιολογικός εμβρυϊκός καρδιακός ρυθμός είναι μεταξύ 120 και 160 κτύπων ανά λεπτό.

Επίπεδα αμνιακού υγρού

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, αν υποψιάζεται δυσφορία, ο μαιευτήρας σας μπορεί να πάρει ένα μικρό δείγμα αίματος από το κρανίο του μωρού σας. Εάν το δείγμα αίματος δείχνει ότι το pH του αίματος του μωρού σας είναι πολύ όξινο, δείχνει ότι το μωρό σας δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο και ο μαιευτήρας σας θα συστήσει μια Καισαρική τομή.

Τα επίπεδα αμνιακού υγρού θα μετρηθούν χρησιμοποιώντας υπερηχογράφημα. Πολύ μεγάλο αμνιακό υγρό, που ονομάζεται πολυϋδραμνιός, ή πολύ μικρό αμνιακό υγρό, που ονομάζεται ολιγοϋδραμνιός, μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα με το μωρό σας. Αυτά μπορεί ή δεν μπορεί να απαιτήσουν έγκαιρη παράδοση.

Αμνιτική κηλίδωση υγρών

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, όταν το αμνιακό σάκκο σπάσει, οι παροχείς φροντίδας σας θα ελέγξουν το χρώμα του αμνιακού υγρού. Το αμνιακό υγρό με πράσινο ή καφέ χρώμα υποδεικνύει ότι το μωρό σας έχει περάσει από μεκόνη ή κόπρανα κατά τη διάρκεια της εργασίας. Αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη εμβρυϊκής δυσφορίας και η κατάσταση του μωρού σας θα παρακολουθείται στενά. Το μεκόνιο που εισπνέεται στους πνεύμονες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ένα νεογέννητο.