Τα αποτελέσματα μιας στοίβας eca

Αυξημένος μεταβολισμός

Η βιομηχανία bodybuilding έχει δημιουργήσει πολυάριθμους συνδυασμούς φαρμάκων / συμπληρωμάτων που προορίζονται για την καύση λίπους. Ένας από τους πιο ισχυρούς συνδυασμούς είναι η στοίβα ECA, που αποτελείται από εφεδρίνη, καφεΐνη και ασπιρίνη. Αν σκέφτεστε να δοκιμάσετε τη στοίβα του ECA, θα πρέπει να γνωρίζετε τα αποτελέσματά του, τόσο καλά όσο και κακά. Να σημειωθεί ότι η στοίβα του ECA είναι δυνητικά επικίνδυνη και πρέπει να λαμβάνεται μόνο υπό την επίβλεψη ενός γιατρού.

Ενέργεια και ειδοποίηση

Η εφεδρίνη και η καφεΐνη είναι ταυτόχρονα ισχυρά διεγερτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) και λειτουργούν συνεργικά όταν λαμβάνονται μαζί. Η ασπιρίνη προστίθεται για να παρατείνει τα αποτελέσματά τους. Η διέγερση του ΚΝΣ αυξάνει το μεταβολισμό σας, προκαλώντας περισσότερες θερμίδες να καούν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μεταβολισμός λιπών

Η συμπλήρωση με τη στοίβα του ECA μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ψυχικής κόπωσης και στην αύξηση της εγρήγορσης. Τα αποτελέσματα αύξησης της ενεργείας της καφεΐνης είναι γνωστά και η εφεδρίνη παραμένει δημοφιλής στους φορτωτές φορτηγών σε μεγάλες μετακινήσεις για τα ερεθιστικά αποτελέσματά τους.

Βρογχοδιασταλτικό

Όπως τεκμηριώνεται από το «American Journal of Clinical Nutrition», η κατανάλωση καφεΐνης αυξάνει την οξείδωση του λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Σε συνδυασμό με τις επιδράσεις της εφεδρίνης που αυξάνουν το μεταβολισμό, η στοίβα του ECA φαίνεται να αποτελεί ισχυρό βοήθημα για την καύση του λίπους.

Κίνδυνοι

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, η εφεδρίνη, μαζί με την ephedra των βοτάνων, είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο για το άσθμα, όπως και η καφεΐνη.

Ενώ η στοίβα του ECA μπορεί να δείξει υπόσχεση σε αρκετούς τομείς, υπάρχει επίσης ανησυχία για τις δυσμενείς παρενέργειες. Η υπερδιέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος από τη χρήση εφεδρίνης και καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολές της διάθεσης, νευρικότητα και διαταραχές ύπνου, όπως επεσήμανε η κλινική Mayo. Σε περιπτώσεις παρατεταμένης χρήσης, το σώμα θα αναπτύξει ανοχή, οδηγώντας πολλούς χρήστες να παίρνουν υψηλότερες δόσεις για να διατηρήσουν τα αποτελέσματα. Η τοξικότητα της εφεδρίνης συνδέεται με πολλούς θανάτους, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου του σχεδιαστή μόδας Anne Marie Capati το 1999.