Τα καλύτερα δημητριακά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Cheerios

Ορισμένες ποικιλίες δημητριακών, όπως η granola, μπορούν να συσκευάσουν μέχρι και 12 γραμμάρια λίπους σε μία μόνο μερίδα. Άλλα δημητριακά, όπως ποικιλίες σοκολάτας ή φρούτων, μπορούν να έχουν έως και 30 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα. Πολλά δημητριακά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι ενισχυμένες με βασικές βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας τους μια πιο θρεπτική επιλογή για το πρωινό γεύμα σας. Τα δημητριακά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη είναι η πιο υγιεινή επιλογή σας, αλλά γνωρίζοντας επιπλέον στοιχεία διατροφής σχετικά με το καθένα μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τις πιο θρεπτικές επιλογές χαμηλών λιπαρών.

Ουσίες

Το Cheerios είναι ένα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δημητριακά πρωινού, επίσης χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Η Mayo Clinic προτείνει την επιλογή ενός δημητριακού πρωινού που έχει 13 g ζάχαρης ή λιγότερο σε μία μερίδα. Ένα φλιτζάνι τριών τετάρτων που σερβίρει απλό Cheerios περιέχει μόνο 3 γραμμάρια ζάχαρης και μόνο 1,5 γραμμάρια λίπους. Το Cheerios είναι επίσης μια καλή πηγή ινών, παρέχοντας περίπου το 10% των ημερήσιων αναγκών σας. Οι αρωματισμένοι Cheerios περιέχουν παρόμοιες ποσότητες ινών και έχουν επίσης χαμηλά λιπαρά. Διαβάστε τη διατροφική ετικέτα για να καθορίσετε πόση ζάχαρη υπάρχει σε κάθε γεύση, επειδή τα αρωματισμένα Cheerios περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από την απλή ποικιλία.

Τριμμένο σιτάρι

Το Wheaties είναι μια άλλη ποικιλία δημητριακών πρωινού χαμηλών λιπαρών που μπορεί να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Το 3/4 φλυτζάνι του Wheaties περιέχει μόνο 1/2 γραμμάρια λίπους. Το ίδιο μέγεθος που σερβίρει περιέχει επίσης 3 g ίνας και μόνο 4 g ζάχαρης. Ο Will Clower, συγγραφέας του «Γαλλικού Σχεδίου Διατροφής: 10 απλά βήματα για να μείνει θλιμμένος για τη ζωή», δείχνει ότι τα καλύτερα δημητριακά για πρωινό είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και περιέχουν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά, όπως ψευδάργυρο, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες A και C. Μια μερίδα Wheaties παρέχει σχεδόν τις μισές από τις καθημερινές σας ανάγκες σε σίδηρο και περίπου το 10% της καθημερινής σας βιταμίνης Α χρειάζεται.

Το τεμαχισμένο σιτάρι είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος με μόνο 1 γρ. Σε 1 φλιτζάνι. Ο ιστότοπος της κλινικής Mayo συνιστά το τεμαχισμένο μέγεθος κουταλιού σίτου ως χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά πρωινό γεύμα, επειδή περιέχει 6 γραμμάρια ινών και δεν περιέχει ζάχαρη σε κάθε μερίδα. Το τεμαχισμένο σιτάρι εμπλουτίζεται με διάφορες απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, όπως ο ψευδάργυρος και το φολικό οξύ, γεγονός που αυξάνει τη συνολική θρεπτική αξία των δημητριακών εκτός από τη χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ο ιστότοπος της κλινικής Mayo προσθέτει ότι η αξία κάθε δημητριακού με χαμηλά λιπαρά μπορεί να αυξηθεί με την προσθήκη αποβουτυρωμένου γάλακτος και φρούτων σε φέτες για να αυξηθεί η κατανάλωση ασβεστίου και βιταμινών χωρίς προσθήκη λίπους στο γεύμα σας.