Τα καλύτερα σχέδια ηλιακού φούρνου

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Οι ηλιακοί φούρνοι, επίσης γνωστοί ως ηλιακοί κλίβανοι, διατίθενται στο εμπόριο. Αν είστε καλά με τα χέρια σας, ωστόσο, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ηλιακό φούρνο για ένα κλάσμα του κόστους αγοράς ενός. Εδώ είναι έξι σύνολα σχεδίων για ηλιακούς φούρνους. Αυτά κυμαίνονται από απλά σχέδια που μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα απόγευμα σε ένα περίπλοκο σύνολο σχεδίων για τη δημιουργία μιας εξελιγμένης συσκευής. Σημειώστε ότι οι συνδέσεις σε όλα αυτά τα σχέδια εμφανίζονται στις αναφορές και τους πόρους.

Κουζινικά σχέδια κουτιών

Ο φούρνος ηλιακού κουτιού του Bill Becker είναι κατασκευασμένος από ξύλο και λαμαρίνα. Λόγω της καλής μόνωσης και των μεγάλων ανακλαστήρων, η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 400 βαθμούς Φαρενάιτ. Είναι μια ανθεκτική, πρακτική κουζίνα που θα διαρκέσει πολύ καιρό. Για να κάνετε κάτι τέτοιο, θα χρειαστείτε βασικές δεξιότητες ξυλουργικής καθώς και την ικανότητα να κόβετε λαμαρίνα και γυαλί. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα φούρνο ηλιακού φούρνου, αλλά δεν έχετε ξυλουργικές δεξιότητες, τα σχέδια για ένα παρόμοιο φούρνο από χαρτόνι είναι διαθέσιμα στο περιοδικό Backwoods Home Magazine.

Παραβολικά σχέδια κουζίνας

Ο παραβολικός φούρνος παιδικών πορτών του Περού χρησιμοποιεί έναν παραβολικό ανακλαστήρα για να εστιάσει το φως του ήλιου στο δοχείο μαγειρέματος. Τα σχέδια για αυτούς τους φούρνους προσφέρουν μερικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους περισσότερους παραβολικούς φούρνους. Πρώτον, τα σχέδια παρέχουν έναν απλό τρόπο δημιουργίας ενός ακριβούς παραβολικού ανακλαστήρα. Δεύτερον, η ξύλινη βάση γύρω από τον ανακλαστήρα καθιστά αρκετά βαρύ και ανθεκτικό ώστε να μπορεί να αντέξει τους ανέμους. Για να φτιάξετε αυτό το φούρνο θα χρειαστείτε βασικές δεξιότητες ξυλουργικής και την ικανότητα να κόβετε σωλήνες από χαλύβδινο χάλυβα και αλουμινόχαρτο Anocoil πάχους 0,3 mm.

Επιτραπέζια μαγειρικά σκεύη

Το ηλιακό φούρνο Fun Panel, σχεδιασμένο από τον Teong H. Tan, αντανακλά το φως χρησιμοποιώντας γυαλιστερά πάνελ σε ένα κεντρικό δοχείο μαγειρέματος. Το μαγειρικό σκεύος διασκέδασης είναι ίσως ένα από τα πιο εύχρηστα ηλιακά κουζινέζικα κουζινικά, που δεν περιλαμβάνει τίποτα περισσότερο από τη μέτρηση, κοπή και συναρμολόγηση χαρτονιού και αλουμινόχαρτου οικιακής χρήσης.

Πρόγραμμα μαγειρέματος φακού Fresnel

Σε αντίθεση με τους περισσότερους ηλιακούς φούρνους, η εστία φακών Fresnel συγκεντρώνει το φως χρησιμοποιώντας τη διάθλαση και όχι την αντανάκλαση. Το σχέδιο για τη φούρνο ηλιακού φούρνου προσφέρει έναν τρόπο κατασκευής ενός πλαισίου που όχι μόνο συγκρατεί τον φακό στον ήλιο αλλά και θέτει τα τρόφιμα να μαγειρευτούν απευθείας στο εστιακό σημείο. Ο ηλιακός φούρνος είναι ένας από τους πιο καυτούς διαθέσιμους ηλιακούς φούρνους, αρκετά ζεστός ώστε να είναι σχεδόν αμέσως επικίνδυνος για τίποτα που τίθεται στο εστιακό σημείο. Τα σχέδια απαιτούν βασικές δεξιότητες ξυλουργικής και συγκόλλησης.

Ο φούρνος πίτσας, ο οποίος είναι πράγματι κατασκευασμένος από ένα κουτί πίτσας, είναι ο λιγότερο εξελιγμένος φούρνος. Δεν πρόκειται να πάρει τόσο ζεστό όσο οι άλλοι φούρνοι, αλλά θα θερμαίνει τα τρόφιμα σε ασφαλείς θερμοκρασίες. Και ίσως το πιο σημαντικό, είναι ένας καλός τρόπος να εξοικειωθείτε με τις βασικές αρχές που σχετίζονται με την ηλιακή μαγειρική. Οι δεξιότητες που εμπλέκονται στην κατασκευή ενός φούρνου πίτσας είναι αρκετά απλές, ώστε ένας 10χρονος μπορεί να τις εκτελέσει.

Στο άλλο άκρο του φάσματος από το φούρνο κουτιού πίτσας είναι το ηλιακό φούρνος παρακολούθησης. Είναι ένας φούρνος κουτιού που είναι τοποθετημένος στο βάθρο και έχει μια πίσω πόρτα πρόσβασης. Η βάση του φούρνου είναι ένα Lazy Susan συνδεδεμένο σε ένα μηχανισμό παρακολούθησης που επιτρέπει στο φούρνο να ακολουθήσει τον ήλιο. Η κατασκευή του φούρνου απαιτεί μέταλλο, ξύλο, τοιχοποιία, γυαλί και ηλεκτρικές δεξιότητες.

Νέα Σχέδια Κουζίνας Πίτσα Κουζίνας

Υψηλής ποιότητας κουτί κουζίνας