Τα καλύτερα τρόφιμα για φαγητό για να καθαρίσετε την ακμή

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τα καλύτερα τρόφιμα για φαγητό για να καθαρίσετε την ακμή πρέπει να αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής για να αποκομίσουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Τα καλύτερα τρόφιμα που καθαρίζουν την ακμή είναι πλούσια σε μια ποικιλία ευεργετικών θρεπτικών ουσιών που βοηθούν να θεραπεύσουν το δέρμα σας ενώ παράλληλα παρέχουν στο σώμα σας τη βέλτιστη διατροφή. Τα τρόφιμα που είναι καλά για την εκκαθάριση της ακμής έχουν γενικά λιπαρά οξέα βιταμίνης Α, ψευδαργύρου ή Ωμέγα-3.

Πλούσιο σε βιταμίνη Α

Σύμφωνα με τις συμβουλές φροντίδας της ακμής, η βιταμίνη Α αποτελεί βασικό συστατικό της υγείας του δέρματος. Η ρετινόλη, ένα παράγωγο βιταμίνης Α, απαντάται συνήθως σε μια ποικιλία από προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος. Αυτή η αντιοξειδωτική πλούσια βιταμίνη έχει ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να θεραπευτεί, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση της ακμής. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α περιλαμβάνουν γλυκές πιπεριές όπως κόκκινες, πράσινες και κίτρινες ποικιλίες. Οι γαλακτοκομικές τροφές είναι επίσης πλούσιες πηγές βιταμίνης. Τα αυγά, το γάλα, η κρέμα γάλακτος, τα σκληρά και μαλακά τυριά και το βούτυρο περιέχουν αξιοσημείωτες ποσότητες βιταμίνης Α, σύμφωνα με τα στοιχεία για τη διατροφή.

Πλούσιο σε ψευδάργυρο

Μερικές από τις καλύτερες τροφές για φαγητό για να καθαρίσετε την ακμή είναι αυτές που περιέχουν ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος είναι ένα βασικό μέταλλο που έχει αποδειχθεί ότι παίζει ρόλο στη θεραπεία των τραυμάτων και της φλεγμονής του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης της ακμής με τη μείωση των σπασιμάτων της · τα οστρακοειδή έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Τα μαλάκια, ειδικότερα, περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα ψευδαργύρου. Για παράδειγμα, μια τυπική μερίδα 3 ουγκιών σε μαγειρεμένα άγρια ​​στρείδια περιέχει 154 χιλιοστόγραμμα του ορυκτού. Το ίδιο μέγεθος εξυπηρετήσεως θα σας προμηθεύσει με περισσότερο από το 1.000 τοις εκατό της καθημερινής συνιστώμενης κατανομής του θρεπτικού συστατικού. Άλλες εκδοχές στρειδιών που είναι πλούσια σε ψευδάργυρο περιλαμβάνουν κονσερβοποιημένες και πρώτες ποικιλίες από όλες τις περιοχές της χώρας. Το φυστικοβούτυρο, το φύτρο σίτου και οι ποικιλίες των κιβωτίων δημητριακών μπορούν επίσης να περιέχουν μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, σύμφωνα με τα στοιχεία διατροφής.

Πλούσιο σε Ωμέγα-3

Εκτός από την αποτελεσματική λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα περιέχουν ένα πλήθος αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγιεινής και της ευελιξίας του δέρματός σας, δηλώνει τις συμβουλές Mayo Clinic και Acne Care. Τρόφιμα πλούσια σε αυτά τα λιπαρά οξέα περιλαμβάνουν ψάρια όπως σολομό, σκουμπρί, σαρδέλες, πέστροφα, μυρμήγκια, τόνο, ρέγγα και αυγά ψαριών. Για παράδειγμα, μια 1 κουταλιά της σούπας. Το μέγεθος της μερίδας της μαύρης και κόκκινης ποικιλίας cavier (αυγά ψαριών) περιέχει πάνω από 1.000 χιλιοστόγραμμα των λιπαρών οξέων, σύμφωνα με τα στοιχεία για τα θρεπτικά συστατικά · τα καρύδια και οι σπόροι είναι επίσης πλούσιες πηγές ωμέγα-3. Αυτά περιλαμβάνουν τους ηλιανθόσπορους, τους σπόρους λινάρι, τα φιστίκια, τα φιστίκια, τα καρύδια, τα καρύδια, τα κάσιους και τα κουκουνάρια. Εάν τα καρύδια γίνονται σε βούτυρο (όπως στο φυστίκι ή το αμυγδαλέλαιο), είναι επίσης εξαιρετικές πηγές των λιπαρών οξέων. Τα λάδια που παράγονται από αυτά τα καρύδια και τους σπόρους περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες ωμέγα-3. Άλλα έλαια φυτικής προέλευσης, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, περιλαμβάνουν την κράμβη, την ελιά, τους βαμβακέλλους και τα λαχανικά. Ολόκληροι κόκκοι είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα Ω-3. Αυτά περιλαμβάνουν ολόκληρο το σιτάρι και το φύτρο σιταριού, βρώμη και πίτουρο βρώμης, κριθάρι, quinoa, κεχρί και καστανό ρύζι. Εκτός από την κατανάλωση ολόκληρων κόκκων όπως είναι, μπορούν να γίνουν σε κιβώτια δημητριακών, ψωμιά, ζυμαρικά, κροτίδες και θρεπτικές ράβδους.