Υπνηλία και συμπτώματα ημικρανίας

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των πασχόντων από ημικρανία, σύμφωνα με την Robbins Headache Clinic στο Northbrook, Illinois. Η κάθαρση μπορεί επίσης να είναι μια αιτία ημικρανίας επειδή είναι κοινή μετά την υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για να μάθετε πόση ημικρανία διαταράσσει τον νυκτερινό ύπνο, οδηγώντας σε στέρηση ύπνου. Πιστεύεται ότι η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ύπνου σε ασθενείς με ημικρανία.

Πονοκέφαλοι και ύπνος

Οι πονοκέφαλοι και οι διαταραχές του ύπνου σχετίζονται με διάφορους τρόπους, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού της Νευρολογίας και Ψυχιατρικής του 2005. Διαταραχές ύπνου συμβαίνουν σε ασθενείς με κεφαλαλγία και οι πονοκέφαλοι είναι κοινές μεταξύ των ατόμων με διαταραχές ύπνου. Η υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα που μπορεί να επηρεάσει το 10 έως 20% του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Σαν Πάολο της Βραζιλίας και στο Κέντρο Κεφαλαλγίας Jefferson, Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson, στη Φιλαδέλφεια. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί πόσο συχνά επηρεάζει τους πάσχοντες από ημικρανία.

Ενεργοποιούν

Η έλλειψη ύπνου, ο υπερβολικός ύπνος, οι μη φυσιολογικοί τρόποι ύπνου, ο ύπνος, η σωματική άσκηση και η κόπωση θεωρούνται φυσικές αιτίες ημικρανίας, σύμφωνα με την Ortho-McNeil Migraine Solutions. Πιστεύεται ότι κατά το ήμισυ των προσβολών ημικρανίας προηγούνται προληπτικά συμπτώματα που διαρκούν ώρες ή ημέρες. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν υπνηλία, ευερεθιστότητα και κόπωση, μαζί με άλλες καταθλιπτικές διαθέσεις. Μπορεί να υπάρχουν και περιόδους λιποθυμίας, ζάλης και διπλής όρασης.

Νευρολογικός

Οι περίπλοκες ημικρανίες και οι διαταραχές του ύπνου θεωρούνται νευρολογικές δυσλειτουργίες, στις οποίες επηρεάζεται το τμήμα του εγκεφάλου που παρακολουθεί τη συνείδηση ​​και την ισορροπία. Ο ασθενής που πάσχει από ημικρανία μπορεί να αισθάνεται ότι έχει στραγγίσει ενέργεια πριν εμφανιστεί μια επίθεση και αργότερα υποφέρει από υπνηλία λόγω της εμπειρίας της ημικρανίας. Οι πάσχοντες από ημικρανία συχνά προτιμούν να βρίσκονται σε ένα σκοτεινό, ήσυχο δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης, που μπορεί να επηρεάσει ή να προκαλέσει την υπνηλία τους. Η Auras, στην οποία οι πάσχοντες μπορεί να παρουσιάσουν φώτα που αναβοσβήνουν ή τυφλά σημεία, συνοδεύουν τις επιθέσεις ημικρανίας. Η κατάσταση μπορεί να είναι προσωρινή, αλλά μπορεί να διαρκέσει για ημέρες, επηρεάζοντας τον βαθύ και άνετο ύπνο.

Ανακούφιση και ύπνος

Η συμμετοχή του φαρμάκου και του ύπνου μπορεί να λειτουργήσει και με τους δύο τρόπους. Μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από ημικρανία να αισθάνονται καλύτερα και επίσης νυσταγμένοι. Όμως, το φάρμακο μπορεί να παρεμβαίνει με τα σχήματα ύπνου όταν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν φάρμακο πρόληψης της ημικρανίας. Αυτό βοηθά στη μείωση του συνολικού αριθμού πονοκεφάλων ημικρανίας που μπορεί να αντιμετωπίσει ο πάσχων. Μερικές φορές το φάρμακο διατηρεί ακόμη και τις επιθέσεις της ημικρανίας. Η φαρμακευτική αγωγή για την ανακούφιση του πόνου μπορεί να διευκολύνει τον πόνο μιας επίθεσης ημικρανίας εάν ληφθεί έγκαιρα. Είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε και άλλες θεραπείες όταν αντιμετωπίζετε ημικρανίες, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που προκαλούν πονοκεφάλους. Μπορεί να είστε σε θέση να αποφύγετε προβλήματα με τον ύπνο και έτσι.