Τα στάδια της σωματικής ανάπτυξης στα παιδιά

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η ανάπτυξη του παιδιού αναφέρεται στην ικανότητα ενός παιδιού να εκτελεί καθήκοντα μεγαλύτερης πολυπλοκότητας καθώς μεγαλώνει. Η αλληλουχία στην οποία αναπτύσσεται ένα παιδί είναι τακτική και προβλέψιμη, αλλά διαφορετικά παιδιά αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς. Η ανάπτυξη παιδιών περιλαμβάνει γλωσσικές, κοινωνικές και κινητικές δεξιότητες. Η σωματική ανάπτυξη στα παιδιά αναφέρεται στην ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση του σώματος τους. Σύμφωνα με το κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα, η σωματική ανάπτυξη ορίζεται από το μικτό μοτέρ του παιδιού, το λεπτό μοτέρ και την ισορροπία ή τις δεξιότητες συντονισμού.

Βρέφος

Κατά τις πρώτες εβδομάδες και μήνες της ζωής ενός βρέφους, οι κινήσεις της είναι αντανακλαστικές ή ακούσιες. Ορισμένες αντανακλαστικές ενέργειες που εμφανίζονται από το νεογέννητο βρέφος περιλαμβάνουν το αντανακλαστικό έκπληξης, το οποίο προκαλείται από αιφνίδιους δυνατούς ήχους ή μεταβολές θέσης και το αντανακλαστικό, στο οποίο ένα βρέφος πείθει ενστικτωδώς αντικείμενα που τίθενται στα χέρια ή στα πόδια του. Μεταξύ των ηλικιών ενός μηνός και ενός έτους, ένα παιδί πρέπει να μπορεί να κρατά το κεφάλι του μόνο του, να καθίσει χωρίς στήριξη, να ερπυστεί ή να σέρνει, να περπατήσει, να πιάσει τα αντικείμενα μόνο του και να πάρει μικρά αντικείμενα με τον αντίχειρα και το δείκτη.

Νήπιο

Ένα μικρό παιδί είναι ηλικίας μεταξύ 1 και 3 ετών. Αυτή τη στιγμή, η φυσική εξέλιξη ενός παιδιού πρέπει να περιλαμβάνει το να μπορείς να περπατάς χωρίς βοήθεια, να πηδάς στη θέση σου, να ανεβαίνεις σε μια σκάλα, να κρατάς ένα φλιτζάνι νερό, να καρφιώνεις με ένα κραγιόν και να αντιγράψεις έναν κύκλο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένα παιδί πρέπει επίσης να είναι σε θέση να οδηγήσει ένα τρίκυκλο και να χτίσει έναν πύργο από μπλοκ.

Preschooler

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας εμφανίζονται μεταξύ 3 και 5 ετών. Το προσχολική ηλικία αποκτά φυσικές δεξιότητες σε αυτό το σημείο που πρέπει να περιλαμβάνει το να στέκεσαι σε ένα πόδι για δέκα δευτερόλεπτα ή περισσότερο, να χοροπηδάς ή να πηδάς, να κουνιώσεις και να αναρριγείς, να ρίχνεις και να πιάσεις μια μπάλα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και κουτάλι και να σχεδιάζεις ένα άτομο με σώμα. Σε αυτό το στάδιο, το παιδί σας μπορεί να είναι σε θέση να φροντίσει τις ανάγκες του, σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο για τη Φροντίδα των Παιδιών.

Σχολικό παιδί

Ένα παιδί ηλικίας από 6 έως 12 ετών θεωρείται παιδί ηλικίας σχολικής ηλικίας. Οι κινήσεις του παιδιού ηλικίας σχολείου είναι πιο χαριτωμένες και συντονισμένες. Τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο έχουν καλό συντονισμό των χεριών και των ματιών και μπορούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως κοπή και επικόλληση, κολύμβηση, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πεζοπορία και παιχνίδια βίντεο.